Na ulicama Beograda 66 kamiona koji čiste sneg: U trećem smo stepenu pripravnosti

Od sinoć je 350 tona soli postavljeno na beogradske ulice

  • 0
srbija beograd sneg Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinović

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić ocenio je rano jutros da je na ulicama usled snega koji od 22 sata pada na teritoriji glavnog grada stanje redovno i da je aktivirana 101 mašina "Beograd puta" sa 66 kamiona koji čiste sneg.

- Radi se u dve smene, 163 osobe rade u dve smene i situacija je aktivna, svi koji treba su angažovani. U trećem smo stepenu pripravnosti - rekao je Radojičić za RTS, prenosio Tanjug.

On je dodao da prema informacijama kojima raspolaže više snega ima na prilazima Avali, ali da uz angažovanje Gradske čistoće i Gradskog zelenila "nema većih problema".

Od sinoć je 350 tona soli postavljeno na beogradske ulice dok, kako je naglasio, u magacinima ima 20.000 tona.

TC Galerija, Otvaranje Foto: Nikola Tomić

- Spremni smo i spremno dočekujemo snežne padavine. Podsećam da je obaveza građana da očiste prostore i površine ispred svojih domova a takođe, važna je zimska oprema za automobile - istakao je gradonačelnik.

On je pozvao Beograđane da u hladno vreme posebno obrate pažnju na svoje zdravlje kada su, kako je kazao, češće respiratorne infekcije.

Video: Sneg okovao zapadnu Srbiju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA