• 30

Roditelji dece iz vrtića "Zamak", u kom je nastao uznemirujući snimak: "Ne želimo da se zatvori"

, Telegraf

- Niko od nas nije imao neke neprijatno iskustvo ni sa jednom vaspitačicom sa snimka - navodi Jasenka, jedna od majki dece koje borave u ovoj predškolskoj ustanovi

  • 30
Peticija, vrtić Zamak, Deca vrtic maltretiranje

Foto: Privatna arhiva, Printskrin: Twitter/@BabicaTRAVICA

Ne želimo da se vrtić Zamak zatvori, zbog čega smo pokrenuli peticiju, a većina roditelja ju je do sad potpisala - zaključak je roditelja mališana koji borave u ovoj predškolskoj ustanovi posle sastanka sa upravom održanog u petak u 18 časova. Roditelji su na sastanku saznali i da su obe vaspitačice sa snimka dobile otkaz.

Sastanak je, podsetimo, održan nakon što se na društvenim mrežama pojavio snimak na kojem se vidi kako dve vaspitačice maltretiraju decu u jaslicama dok ona plaču i vrište. Najpre se vidi kako vaspitačica izvlači decu iz police u kojoj su se svi zavukli, a na drugom druga vaspitačica drži dete na podu i grubo ga s obe ruke diže u vazduh, na silu mu gura cuclu u usta, koju je prethodno izbila iz njegovih usta.

Našem portalu se posle sastanka sa direktorom vrtića obratila jedna od majki, Jasenka Jakovljević, koja je rekla da većina njih ne želi da se vrtić zatvori jer su njihovi mališani tamo - srećni.

- Pokrenuli smo peticiju protiv zatvaranja ove ustanove, koju je već potpisalo više od pola roditelja, a do ponedeljka će to učiniti još njih. Većina roditelja je bila šokirana i zbunjena zbog snimaka, zbog načina na koji je predstavljeno sve u javnosti, međutim, naše poverenje ćemo pokloniti vrtiću kojim smo do sada bili zadovoljni i u kome su naša deca srećna - kaže Jasenka za Telegraf.rs.

Kako ističe, sastanak je bio težak, roditelji su bili zbunjeni i uplašeni, mada spremni da svoju decu i dalje šalju u vrtić kojim su podjednako zadovoljni.

- Svi smo se pitali: "Šta uprava može da uradi da bismo joj verovali i dalje, posle tog snimka?". Oni će nam izaći u susret - omogućiće kamere i video nadzor u najkraćem roku, kao i mnoga druga pitanja koja je uprava pristala da reši sa svakim pojedincem, te smo odlučili da tražimo od grada da naš vrtić pusti da nastavi sa radom - navodi naša sagovornica.

Krivična prijava, ispisivanje iz vrtića

Ona dalje objašnjava da se, kada je reč o prvom delu snimka iz vrtića, ne radi ni o kakvom špajzu ili ostavi, već o polici u koju su se mališani ugurali, posle čega ih vaspitačica izvlači napolje.

- Možda se uplašila kad ih je videla tako sve zajedno na tom prostoru... Niko od nas nikada nije imao neprijatnu situaciju ni sa jednom od njih. Niko od roditelja danas na sastanku nije mogao da kaže da je njegovo dete bilo ranije maltretirano. Jedan roditelj je samo rekao da je njegovo dete došlo iz vrtića jednom sa modricom - ističe ona.

Jasenka navodi da su roditelji jednog deteta, od četvoro koje se vide na snimku, pokrenuli privatnu krivičnu prijavu protiv vaspitača, a njima će se verovatno pridružiti još jedni.

- Inače, roditelji ostale dece sa snimka žele da vrtić nastavi sa radom. Kod njih je preovladavala zabrinutost, jer žele da njihova deca tu ostanu. Dvoje roditelja razmatra da ispiše svoju decu iz vrtića, iako njihovi mališani nisu na snimku, a njih je ukupno oko 60 - objašnjava naša sagovornica.

Da li biste vi ispisali svoje dete iz vrtića?

Glasajte

Podsetimo, obe vaspitače sa snimka udaljene su sa posla, odnosno dobile otkaz, a odgovorno lice vrtića će morati da bude smenjeno.

Video: Dete nije htelo da spava vaspitačica joj sela na glavu: Snimak monstruoznog smirivanja u vrtiću

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lol

    Ispada da je snimak lažan. Ovi ljudi ne veruju onome što je snimljeno, nego se drže svojih predubeđenja. Koji je dokaz za njih uverljiv onda?

  • Čavka

    Roditeljima koji odobravaju nasilje - oduzeti decu. Deca nisu njihovo vlasništvo. Ne važi više: "Ja sam te rodio - ja ću te ubiti".

  • 123

    Ja ovde na snimku ne vidim nikakvo nasilje, nekada su deca bila lemana i to bez ikakvog razloga, što je strasno i to se moralo promeniti, ali smo napravili previše veliki zaokret, sad je nasilje nad decom i kad ih popreko pogledamo i tako stvorismo male degenerike, pogledajte danas decu od 10-12 godina to je strasno, misle da su najvažniji na celom svetu, jer su ih tata i mama tako naučili, nemaju poštovanja ni prema kome, a tek oni malo stariji, njih će policija da vaspitava, a u policiji jos gori od njih, tako da će nasilja svakako biti pre ili kasnije.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima