≫ 

Vesić: Grad nema nameru da ruši kafanu "Orašac", plan je usvojen 2001. godine

- Ova vlast je spremna da ih sasluša i priča o promeni plana. To je put da se zaštiti kafana Orašac - rekao je on

  • 1
Kafana Orašac Foto: Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić demantovao je danas da grad Beograd ima nameru da ruši poznatu beogradsku kafanu "Orašac" u Bulevaru kralja Aleksandra, istakavši da je posredi "prljava politička kampanja" koju vode pojedini mediji.

Vesić je kazao da je, upravo suprotno, plan po kojem je planirano produženje Trnske ulice na Vračaru i na čijem se, kako kaže, produženju nalazi kafana "Orašac", usvojen još 2001. godine, kada aktuelno rukovodstvo nije vršilo vlast.

- Priča koja se pojavila na društvenim mrežama, a koju su namerno plasirali pojedini mediji da dolazi do navodnog rušenja kafane ''Orašac'' u Bulevaru kralja Aleksandra klasičan je primer lažne vesti i ''spinovanja''. Radi se o pokušaju da se lažnim vestima unese nemir među građane Beograda - ocenio je Vesić u izjavi Tanjugu.

Kafana Orašac Kafana "Orašac" - Foto: Beoinfo

On je naveo da se "očigledno" novinari nisu bavili tim slučajem kada je, kako navodi, bilo omogućeno rušenje kafane po planu iz 2001. godine.

- Znači, ta kafana je mogla po tom planu da se ruši tada, kada su, inače, rušene i druge beogradske kafane usred noći i bez ikakve najave, poput starog ''Trandafilovića'' i ''Orača" -  ironično je primetio Vesić.

On je podvukao da se od 2001. do dan-danas nijedan akt niti pokušaj nije dogodio na osnovu kojeg bi neko mogao da tvrdi da će se rušiti kafana "Orašac".

Goran Vesić Foto Skupština Grada

Prema njegovim rečima, Gradska direkcija za građevinsko zemljište u svom planu za ovu godinu nema novca za proširenje Trnske ulice kao što, dodao je, nema novca ni u svom trogodišnjem planu do 2024. godine.

Vesić je rekao da ako arhitekte koje se, kako kaže, sad bune, a to nisu radili 2001, 2002, 2003. itd, žele sa udruženjima građana da se taj plan promeni, da je gradska vlast spremna da razgovara i da ih sasluša.

- Ova vlast je spremna da ih sasluša i priča o promeni plana. To je put da se zaštiti kafana Orašac - zaključio je Vesić.

Video: Počelo rušenje anoreksične zgrade na Zvezdari

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ezra

    7. februar 2021 | 18:06

    Ali naci ce se vec neki biznismen koji ce to da odradi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA