≫ 

Drama na Savi: Otkačila se splav kućica, plutala nekontrolisano, jedva je stigli vlasnik i policija

Dvojica policajaca uspela su da sustignu splav motornim čamcem rečne policije i pomognu vlasniku da ga priveže

  • 10
Reka Sava, splav kućica Foto: MUP

Pripadnici Policijske ispostave za bezbednost na rekama danas su uspeli da zajedno sa vlasnikom, zaustave splav kućicu koja se odvezala i nekontrolisano plutala na sedamstotom kilometru reke Save, u visini novobeogradskog bloka 70.

Splav kućica se otkačila oko 14 časova. Dvojica policajaca uspela su da sustignu splav motornim čamcem rečne policije i pomognu vlasniku da ga priveže.

- Pripadnici Policijske ispostave za bezbednost na rekama su, možemo reći, univerzalna služba na reci, jer oni priskaču u pomoć u svim situacijama - istakao je komandir ove ispostave major Miloš Kostić, ne krijući zadovoljstvo brzinom i efikasnošću današnje akcije rečnih policajaca.

Reka Sava, splav kućica Foto: MUP

Kako je naveo, kada ih ljudi pozovu, ne gube vreme na utvrđivanje nadležnosti.

- Srećom, u kritičnom momentu na splavu nije bilo nikoga, ali ovde je reč o međunarodnom plovnom putu, na kome ima mnogo barži, brodova i ribarskih čamaca, a svaki nekontrolisani objekat predstavlja opasnost - istakao je major Kostić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ribolovac

    12. februar 2021 | 20:23

    Sve bi vam splavove otkačio i pustio niz reku da odu!!! Reka je ruglo pravo zbog njih, puna đubreta i nemamo više ni komad obale da pecam sa nje!!! Užas

  • Mirko

    12. februar 2021 | 19:51

    Kaze uspeli su da stignu splav,a inace Savom lete splavovi ,ne mozes ih stici😂😂😂😂

  • Rasa

    12. februar 2021 | 21:56

    Reka se ne vidi sa obale od svakojakih splavova. Treba ih sve odvezati da odplove nizvodno ka Smederevcima da ih dokrajce. Policija kao i uvek može da nadgleda...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA