≫ 

U Beogradu organizovani svi centri za prihvat beskućnika tokom hladnog talasa

- Sa Centrom za socijalni rad gledamo koja je lokacija najbolja i nadam se da ćemo u naredne dve nedelje otvoriti i četvrti objekat – naglasila je gradska sekretarka za socijalnu zaštitu

  • 1
Beskućnik, beskućnici, lutalica, lutalice, prosjak Foto ilustracija: Pixabay

U Beogradu su organizovani svi centri za prihvat beskućnika tokom hladnog talasa.

- Organizovani smo tako da svi zajedno pomognemo građanima kada im je pomoć potrebna, a posebno sada tokom ovog hladnog talasa, da pružimo zaštitu ljudima bez krova nad glavom - izjavila je gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

Ona je za TV Pink istakla da u centrima za socijalni rad dežuraju radnici, a spremni su i mobilni timovi.

- Oni čekaju poziv da izađu na teren i pruže pomoć ukoliko je potrebno da se korisnik preveze bilo u Prihvatilište u Kumodraškoj bilo u objekat na Vračaru. Imamo i treći objekat na Autokomandi u kome trenutno nema korisnika, ali koji je spreman što govori da imamo dovoljno kapaciteta za prijem korisnika – istakla je Stanisavljević.

Ona se osvrnula i na dnevne centre za pomoć beskućnicima i dodala da je njihovo rdno vreme produženo.

- Dva centra koja se nalaze na Vračaru i Paliluli rade od 10 do 13 sati dok objekat u Solunskoj ulici u Starom gradu radi od 12 do 15 sati. Omogućili smo ljudima bez krova nad glavom da mogu da izaberu od 10 do 15 časova, zavisno u koji objekat idu, mogu dobiju topli napitak, obrok, paket odeće kao i sve informacije i zaštitnu opremu kada je reč o čuvanju i bezbednosti zdravlja od korona virusa.

Kako je naglasila, oni će da rade i za vreme praznika zbog hladnog talasa.

- Svakodnevno pratimo situaciju na terenu i pozive građana. U planu nam je priprema i četvrtog objekta. Statistika kaže da je 10. decembra prvi objekat otvoren u Sozonovoj ulici te je nakon toga otvoren objekat u Solunskoj gde imamo mogućnost kupanja korisnika i obavljanja lične higijene, dok je treći objekat otvoren u Jabučkoj na Paliluli. Kroz ova tri objekta smo imali 1.300 poseta što je jasan pokazatelj da je neophodan i četvrti objekat, pa sa Centrom za socijalni rad gledamo koja je lokacija najbolja i nadam se da ćemo u naredne dve nedelje otvoriti i četvrti objekat – naglasila je Stanisavljević.

Govoreći o vakcinaciji ona je istakla da će sutra biti tri nedelje kako su vakcinisani ljudi iz sistema socijalne zaštite te će se oni revakcinisati.

- Oko 1.000 zaposlenih iz ove ustanove je do sada imunizovano kao i korisnici ove ustanove. Radimo sve da zaštitimo zdravlje i zaposlenih i korisnika – zaključila je Nataša Stanisavljević.

Video: Kon odgovorio kakva je situacija sa beskućnicima za vreme zaraze COVID-19

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BG-1

    13. februar 2021 | 11:01

    Da beskućnicima treba kuća i smeštaj onda bi imali i dajte im šta hoćete ali oni samo tako hoće.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA