Petak i subota kritični, žurka u Beogradu sa više od hiljadu ljudi: Nastavak rigoroznih kontrola

Grad Beograd se trudi da se radno vreme ugostiteljskih objekata i tržnih centara produži za nekoliko sati, kako kaže pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović

  • 2
žurka Foto: Unsplash

Pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović izjavio je danas za TV Pink da su zajedničke ekipe Komunalne milicije, Turističke i Tržišne inspekcije u prethodna četiri dana obišle 366 objekata i tom prilikom izdale više prekršajnih naloga, dok je sama Komunalna milicija proverila 639 ugostiteljskih objekata.

Petak i subota su bili kritični dani, a na jednu žurku u centru Beograda je došlo više od hiljadu ljudi. Prethodna dva dana su prošla sa nekoliko prekoračenja radnog vremena. Naše službe su organizovano postupale i obilazile teren, a ovaj period definitvno nije nešto čime bismo mogli da se pohvalimo. Neodgovornost je prevelika, a ljudi koji su bili na tim žurkama očigledno nisu svesni koliko tim postupcima šire zarazu – rekao je Mladenović.

Prema njegovim rečima, zabrane i ograničenja koja su na snazi nisu rigorozna, a Grad Beograd se trudi da se radno vreme ugostiteljskih objekata i tržnih centara produži za nekoliko sati.

Apelovao je da vlasnici ovih objekata poštuju mere jer će kazne biti rigorozne.

– Nadležno tužilaštvo je brzo reagovalo, a oni koji su mere prekršili, brzo su kažnjeni. Organizacija imunizacije je na zavidnom nivou i do sada je vakcinisano gotovo milion ljudi, a ako ovako nastavimo, u opasnosti smo da sve ovo „bacimo u vodu”. Neodgovornim ponašanjem i kršenjem mera ugrožavamo čitav sistem. Mislim da mediji treba da apeluju na dozu strpljenja i odgovornosti onih koji nameravaju da organizuju ovaj vid zabava. Nastavićemo sa rigoroznim kontrolama i nadam se da nećemo imati puno posla u narednom periodu – zaključio je Mladenović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milano

    17. februar 2021 | 11:06

    Smoriste više aman ima li neka druga tema osim Korone!

  • Cc

    17. februar 2021 | 11:20

    Morate vi i ljude da razumete godinu dana nisu nigde izasli predugo ovo traje a mora nesto i klubovi i pevači da zarade nije to bas tako lako i jednostavno mora se naci neki kompromis.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA