• 1

"Grad Beograd je bio u obavezi da se oduži Blagoju Jovoviću"

Zagorska ulica u Zemunu od 5. avgusta prošle godine nosi ime Blagoja Jovovića

  • 1
Goran Vesic

Foto: BEoinfo

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić ugostio je danas u Starom dvoru Mariju Jovović, ćerku Blagoja Jovovića, koji je 1957. godine u predgrađu Buenos Ajresa izvršio atentat na jednog od najvećih ratnih zločinaca Drugog svetskog rata Antu Pavelića.

Vesić je istakao da je na taj način želeo da zahvali njoj i njenoj porodici na onome što je učinio Jovović, dodajući da je to bio jedan od najhrabrijih i najznačajnih činova u istoriji srpskog naroda.

Marija je zahvalila Vesiću i naglasila da je za nju danas veliki dan.

Zagorska ulica u Zemunu od 5. avgusta prošle godine nosi ime Blagoja Jovovića, u kojoj je otkrivena i spomen-ploča posvećena njemu.

- Bila je to prilika i obaveza grada Beograda da se oduži ovom velikom heroju - naglasio je Vesić, koji je Mariji poklonio uličnu tablu sa imenom njenog oca.

Siguran sam da će ovu tablu čuvati ona i njena porodica, jer je ovo dokaz da ono što je Blagoje uradio ostaje zauvek zapamćeno, poručio je Vesić.

On je rekao i da su Srbi narod koji treba da se seća važnih događaja u svojoj istoriji, te svojih heroja, a da je Blagoje Jovović svojim činom postao jedan od najvećih heroja, koji, kaže, treba da bude primer mlađim generacijama.

Vesić je izrazio zahvalnost Mariji i njenoj porodici što su mu poslali pismo i Jovovićevu fotografiju i dodao da će se ona uskoro naći u Muzeju grada.

- Uvek ste dobrodošli u Srbiju, jer ovo je vaša zemlja i ovo je vaš grad - poručio je Vesić Jovovićevoj porodici.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Red je red

    Ulica Blagoja Jovovica, kakva Zagorska!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima