• 16

Stanari Vojvode Stepe besni zbog ovog prizora: "Od 2019. uzurpiraju javni parking, stavili i lance"

, Telegraf

Stanari iz zgrade broj 249 u ovoj ulici prijavili su slučaj još 26. septembra 2019. godine, ali problem do danas nije rešen

  • 16
parking, Voždovac

Foto: Privatna arhiva

U Ulici Vojvode Stepe na Voždovcu, uzurpiranje javnih parking mesta pomoću lanaca, kako bi se mesto "sačuvalo", svakodnevan je prizor.

Stanari iz grade broj 249 u ovoj ulici prijavili su ovaj slučaj još 26. septembra 2019. godine, ali problem do danas nije rešen.

Naime, kako kažu, "upravnik zgrade je sa nekolicinom stanara samovoljno postavio lanac i katanac na javnoj površini bez ikakvog pristanka ostalih stanara" i koriste je za parkiranje sopstvenih automobila.

- Površinu koriste njih 14 kao sopstveni privatni parking i samo oni imaju ključeve od katanaca. To se veoma lako može potvrditi jer su automobili sa istim registarskim tablicama uvek na ograđenom i zabarakadiranom delu javne površine. Drskost je utoliko i veća jer je upravnik postavio i tablu na kojoj piše "za stanare iz Vojvode Stepe 249" - priča za "Telegraf" jedna od stanarki ove zgrade.

Kako kaže, problem se umnožava i "sad postoji pet parkinga na kojima caruju lanci i katanci kao da je u pitanju divlji zapad i osvajanje teritorije".

Za "Telegraf" iz Komunalne inspekcije potvrđuju da su patrole komunalne milicije na ovoj lokaciji samo tokom protekle godine po prijavama građana postupale osam puta, dok su ove godine na teren izašli po jednoj prijavi. U pet slučajeva spisi predmeta prosleđeni su nadležnoj opštinskoj inspekciji.

Kolike su kazne za ovakvo ponašanje?

Prema članu 19 Odluke o javnim parkiralištima, između ostalog je zabranjeno "zauzimanje parking mesta putem ograđivanja ili na neki drugi način ometanje parkiranja drugih vozila".

Za kršenje ove zabrane određena je kazna u iznosu od 5.000 dinara za fizička lica, 25.000 za preduzetnike, dok je kazna za pravna lice 50.000 dinara.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Glas razuma

    Blok 70, zgrade iza "kineza", preko deceniju imaju lance i katance...

  • Doc dr srb

    Deca socijalizma, ŠLJAM...

  • BG

    Samo sa ključem izgrebere svaki auto,pa za mesec dva opet i sve tako...Kada nece komunalci da rese problem onda covek mora sam😉

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima