≫ 

"Laku noć, dame i gospodo": Beograđani se opraštaju od Balaševića, pevaju i plaču

Balaševićevi poštovaoci i fanovi iz srpske prestonice okupili su se na Trgu Nikole Pašića kako bi mu odali počast

  • 6

Poštovaoci lika i dela Đorđa Balaševića okupili su se i večeras na Trgu Nikole Pašića u Beogradu kako bi odali počast Panonskom mornaru.

Srpska prestonica samo je jedan u nizu gradova bivše Jugoslavije u kom su ljubitelji novosadskog kantautora izašli na ulicu kako bi zapalili sveće i ispratili ga pesmom uz živu muziku.

Ispred spomenika na Trgu Nikole Pašića nalaze se Balaševićeve fotografije, uz cveće, plišane igračke, nekoliko mandarina transparent na kojem je napisana simbolična poruka iz njegove pesme "Odlazi cirkus", "Laku noć, dame i gospodo".

"Život baš ne zna šta je dosta... Voleće te i pamtiti i ovi moji 'neki novi klinci', Tara, Lena, Mia i moja prosta duša Slovenska", napisano je na jednoj od poruka koja se nalazi u naučju plišanog mede.

Oko 500 građana pevalo je večeras Đoletovu pesmu "Slovenska", čini stihovi pogađaju pravo u srce.

Ispred Doma Sindikata odzvanjalo je "O, zagrli me sad".

Čak i nakon završetka nastupa benda na trgu je ostao okupljen veliki broj ljudi, a nekolicina je pevala pesmu "Živeti slobodno" i Đoleta ispratila aplauzom, nakon čega su uz muziku sa razglasa nastavili da pevaju njegove pesme, počevši sa "Lepom protinom kći".

Takođe, na društvenoj mreži Fejsbuk širi se apel da se večeras u 19 časova izađe na balkone, terase i prozore u Beogradu, gde će ljudi otpevati pesme u Balaševićevu čast.

- Subota, 20. februar, 19 časova. Izađite na prozore, terase, balkone i pustite, odsvirajte, otpevajte neku pesmu u čast njega, koji nam je dao snove, suze, bol i osećaje. U čast onog koji nas je kroz pesmu naučio kako da istinski volimo - napisao je jedan od admina grupe posvećenoj Đorđu Balaševiću.

Video: Tužne scene ispred Sava centra: Poslednji aplauz za Balaševića

Ranije je najavljeno da će se večeras građani okupiti i ispred Centra Sava gde je Balašević godinama tradicionalno održavao novogodišnje koncerte.

Balaševića su danas pesmom, u velikom broju pesmom ispratili stanovnici Splita, a otac i ćerka iz Sarajeva odali su mu omaž otpevavši pesmu "Samo da rata ne bude".

Video: Riječani i Splićani: Balašević plenio svojom dobrotom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pista

    20. februar 2021 | 19:21

    Aaauuuhh kako udjem na vesti tako Djole pa Djole od juce jedno stotinak objava o njemu ,umro covek neka mu je laka zemlja al dosta vise aman.

  • ZAKLINA

    20. februar 2021 | 19:27

    Počivao u miru i zbogom nasa legendo !!!!!!!!🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏

  • DARKO 100%

    20. februar 2021 | 20:02

    Mirno more panonski mornaru⛵,pocivaj u miru

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA