≫ 

Umilnog psa Dobrivoja sa kartona u Grockoj "spasla" je njuškica Pirga iz Zemuna i plemenita porodica

Pirga je napušteni pas u Zemunu koji živi u kartonskoj kućici. Ipak, on je neuhvatljiv, a porodica iz Grocke želela je da pomogne nekom psu

  • 5
Psi i mace Grocka Foto: Privarna arhiva

"Pas se zove Pirga. Vakcinisan je, kastriran i čipovan. Zima je, hladno je i ova kućica je sve što ima. Najlepše vas molim da je ne bacate", ova poruka na improvizovanoj, kartonskoj kućici za psa u centru Zemuna mnoge je ganula, pa Pirgi ne samo da ne diraju kućicu, već mu ostavljaju i hranu.

Ipak, jedna naša čitateljka je želela da Pirgi ponudi mnogo više - topli dom. Odgovorna i dobrodušna, ova žena koja nas je molila da ne objavljujemo njeno ime krenula je u potragu za Pirgom. Međutim, nije uspela da ga udomi, ali se nije zaustavila. Kada je videla Pirgu rešila je da svakako nekom od napušenih kuca pruži ljubav. I tako je Dobrivoje dobio bezgraničnu ljubav i ne kućicu - već kuću sa dvorištem.

- Išli smo da tražimo Pirgu i u prodavnici ispred koje se nalazi kutija su nam rekli da je on pas koji se ne da uloviti i da je teško sa njim, jer je navikao na ulični život, da godinama već živi na ulici i da je to njegov život svakodnevni. Udruženje napustenih pasa u Zemunu se brine za Pirgu. Ali, pružili smo dom drugom uličnom psu - napisala nam je ova žena.

Kako je kazala, važno je da se više promoviše udomljavanje pasa i da se građani o tome informišu.

- Mene je iskreno priča o Pirgi dirnula i tako sam odlučila da uzmem psa sa ulice. Verujem da vi kao portal koji prati čitava Srbija možete da dodirnete i omekšate mnoga srca i da bi se mnogo ljudi odlučilo baš za psa sa ulice ili iz udruženja koja se bave napustenim zivotinjama - napisala nam je ona.

Poslala nam je i fotografije svoje porodice i Dobrivoja, psa kog su udomili.

- Odlučili smo da uzmemo psa kog smo danima viđali na ulicama Grocke. Tako smo u povratku iz Zemuna našli našeg krznenog drugara u centru Grocke i poveli kući. Grocka je prepuna odbačenih kućnih ljubimaca, lutalica, a takođe, ima puno i mačaka - kazala nam je.

Pas kog je pronašla u Grockoj star je 2 i po godine. Ležao je na kartonu ispred jednog kioska i, baš kao Pirga, tužno živeo svoj usamljeni život.

- Gospođa koja radi u kiosku nam je rekla da je pas odbačen kućni ljubimac, koji ko zna od kad luta po gradu. Problem pasa lutalica i odbačenih ljubimaca jeste posledica neljudskog ponašanja i neodgovornosti vlasnika - kazala nam je.

U galeriji koja sledi možete videti Pirgu, on ostaje na ulici, to je njegov dom.

I pre Dobrivoja su, kažu, uvek uzimali napuštene životinje, imali su mnogo krznenih prijatelja, a trenutno, pored Dobrivoja imaju i mačku Mimi, koja je takođ udomljena s ulice.

- Ono što nam sledi u idućim danima jeste da Dobrivoje ode kod veterinara i da uradimo sve potrebne preglede i vakcinaciju - kazala nam je naša sagovornica.

Video: Auto se zaustavio pored puta, čim ga je pas ugledao počeo je da grebe samo da ga izvuku sa ulice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bravo ...

    21. februar 2021 | 08:22

    Moja porodica i ja, smo pre šest godina isto tako udomili psa sa ulice..

  • Milica

    21. februar 2021 | 08:13

    Svaka čast dobri ljudi

  • Распучин

    21. februar 2021 | 09:14

    Добио Добривоје седмицу на Лото.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA