"Ne puštajte kuče u hodnik zgrade": Reči beogradskog upravnika posvađale narod, pale i teške uvrede

Upravnik zgrade u Beogradu zamolio je stanare da ne puštaju psa lutalicu u hodnik jer laje i agresivan je, a njegova molba, objavljena na Fejsbuku, žestoko je posvađala korisnike ove društvene mreže

  • 19
natpis kuce lutalica zgrada lift Foto: Facebook/Beograd bez maske

Prava onlajn bitka vodila se prethodnih dana na društvenoj mreži Fejsbuk oko teme koja bi mogla da se svede na jedno pitanje: "Treba li psa lutalicu puštati u hodnik zgrade, gde će se grejati i spavati?". Ova tema pokrenula je lavinu komentara i žustru raspravu, a izazvana je obaveštenjem upravnika jedne beogradske zgrade u kojoj on moli stanare da psa ne puštaju unutra.

- Molim stanare da prestanu da puštaju kuče lutalicu u hodnik zgrade, da ga hrane i donose vodu, prave mesto gde će da spava. Kuče laje i agresivno je, napašće neko dete. Vrši nuždu kod lifta jer vrata ne može da otvori samo. Kome je žao kučeta, neka ga odvede u svoj stan. Ne zaboravite da zgrada ima video nadzor i da se vidi ko od stanara to radi. Da ne bih morao da podnosim prijavu komunalnoj policiji, prestanite to da radite - napisao je upravnik zgrade.

Njegova pomalo preteća "molba" objavljena u Fejsbuk grupi Beograd bez maske, podelila je korisnike ove društvene mreže, a bogami, i žestoko posvađala. Jedan od komentara koji je izazvao najviše reakcija glasio je: "Neki dan su lutalice izujedale ženu u Vojvodini, tako da shvatam autora poruke. Lutalice su nepredvidivog ponasanja, pa treba biti oprezan".

Ubrzo su usledile rečenice u odbranu životinja.

- Nikada pas ne napada bez razloga niti iz koristoljublja. Za razliku od čoveka - napisala je jedna korisnica.

"Mnogo vi znate, smradovi beogradski"

- Od kada znam za sebe, pa i od pamtiveka, kerovi nikad nisu bili po sobama kao sada što je moda! Postoji zadnje dvorište, šupa, slama itd. gde je mesto za kerove. Po gradovima to je azil, a ne da psi lutalice slobodno šetaju! Niko i nikad ne zna kada će biti napadnut - odgovorio je drugi.

- Nadam se da nikada niste i nećete biti u kontaktu sa bilo kojom životinjom - usledio je odgovor na ovu opasku o psima lutalica, na šta je čovek koji je protiv njih odbrusio: "Mnogo mi vi znate, smradovi beogradski, spavajte u sobi sa njima".

Ponovo su usledili komentari koji su branili pse.

Psi lutalice Foto: RINA

- Svašta bih napisala, ali bolje da ćutim. Uglavnom... ljudska rasa ne zaslužuje životinje! Ko se slaže, hvala, ko se ne slaže, još veće hvala. A prema životinji kakav si, takav si i u životu i prema drugim "ljudima" a ljudi nema, retko...

- Taj ko je ovo napisao mrzi sebe, pa ceo svet. Gde će im duša. Mnogi puštaju u radnje da spavaju itd. Tuga do neba - neki su od komentara ljubitelja životinja.

Ipak, i dalje je bilo onih koji su u ovoj priči zauzeli stav upravnika zgrade.

- Svako u svom stanu neka čuva ljubimce. Hodnik i lift pripadaju svim stanarima i nisu dužni da trpe.

- Pas je obaveza, naravno da ih treba skloniti i zaštiti od zime, ali isto tako ko se brine, neka se adekvatno brine, što podrazumeva i šetanje. Suludo je pustiti psa da vrši nuždu pored lifta i laje na decu - nizali su se komentari ispod objave.

Video: Napala ga tri Dežkija pa im uzvratio kao Brus Li: Pijanac se kung-fu potezima brani od pasa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mm

    23. februar 2021 | 16:56

    U pravu je covek skroz. Ko zeli da pomogne psima neka ih vodi svojoj kuci. Ne mozete u zajednickim prostorijama raditi sta vam je volja i ne mozete drugima nametati nesto (u ovom slucaju pse). Isto kao na stazama za trcanje ... setaju pse i ja kao trkac treba da ih zaobilazim da me neki ne bi napao ili slicno

  • Laki

    23. februar 2021 | 15:56

    E pa vidis ti sto nas Beogradjane bazivas smradovima, ja to gledam ovako: dok je Beograd bio grad beogradjana, bio je grad. Kad ste se skupili sa konca i konopca, postao je smetliste, pun drustvenog smrdljivog taloga. Toliko o tome, i nosi tu "kulturu" koju si doneo u Beograd tamo odakle si dosao.

  • Nije pogresno

    23. februar 2021 | 16:29

    Covek je u pravu.Hoces zivotinju?Vodi brigu o njoj.Sutra kada ujede nekoga ili ne daj boze dete, bice kuku i stanaru i psu.Kako neko moze trpeti da mu se zapisava oko lifta?To sve posle raznese po svom stanu.Pas je za dvoriste, slobodu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA