≫ 

Kazna za Kombank dvoranu zbog koncerata: Prekršene epidemiološke mere

Grupa Crvena jabuka je dve noći zaredom (8. i 9. marta) u Beogradu održala koncerte, a u ovoj dvorani su i drugi izvođači imali zakazane nastupe, koji su, kako nam je rečeno, sada otkazani

  • 34

Zbog održavanja koncerta grupe "Crvena jabuka", Kombank dvorani biće izrečena kazna zbog nepoštovanja mera, saznaje Telegraf.

Kako saznajemo, oni su se pozvali na pravila koja važe za ustanove kulture i pozorišta.

To, ipak, nije slučaj sa koncertima, jer je za ovakve događaje neophodna saglasnost Kriznog štaba, što nisu imali.

Podsetimo, grupa Crvena jabuka je dve noći zaredom (8. i 9. marta) u Beogradu održala koncerte, a u ovoj dvorani su i drugi izvođači imali zakazane nastupe, koji su, kako nam je rečeno, sada otkazani.

Iako je posetiocima na ulazu merena temperatura, a na sajtu pisalo kako su kapaciteti Kombank dvorane bili smanjeni, te da je držana distanca, koliko je to uopšte moguće tokom održavanja koncerta u zatvorenom prostoru, epidemiološke mere koje su preporučene od strane Kriznog štaba su prekršene.

Zamenikk gradonačelnika Goran Vesić, potvrdio je naša saznanja i u izjavi za Tanjug rekao da će tokom dana biti izrečene mere kao i da neće moći da organizuju slične koncerte.

- Svi moraju striktno da poštuju mere, jer se samo tako mogu izbeći nove restrikcije. Ukoliko se mere budu zloupotrebljavalje, i ne budu poštovale, onda nemamo argument da ne bude novih restrikcija - rekao je Vesić.

On je objasnio da Grad pokušava da nađe meru između zaštite zdravlja i normalnog života ljudi, a ovakvi događaji tome ne doprinose.

- Upravo suprotno, dovode nas u situaciju da ne možemo da branimo da se ne uvode nove restrikcije. Zato će Kombank dvorana biti kažnjena - rekao je Vesić.

Blagi porast broja zaraženih korona virusom

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja objavljenim juče, korona virus je u poslednja 24 sata potvrđen kod 4.576 osoba, a istovremeno je od posledica ove bolesti preminulo 20 pacijenata.

Testirano je 16.816 osoba. Na respiratoru je 189 pacijenata.

Stanje sa novozaraženima po gradovima izgleda ovako: Beograd 1.331, Novi Sad 359, Niš 304, Kragujevac 129, Kraljevo 124, Vranje 104, Pančevo 93, Užice 79, Novi Pazar 64, Subotica 62, Kruševac 59, Paraćin 56, Aleksinac 47, Aranđelovac 47, Stara Pazova 46, Smederevo 45, Čačak 44, Zrenjanin 41, Kula 40, Valjevo 39, Kikinda 38, Trstenik 34, Bačka Palanka 33, Bor 32, Knjaževac 31, Bečej 31, Jagodina 30.

Video: Žurka usred pandemije: Pankeri se šutirali ispod Brankovog mosta, pljuštale prijave

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Alessandro

    10. mart 2021 | 12:19

    Da nije tužno bilo bi smešno! Danima se unapred znalo da će koncert biti održan, čak je zbog vikend zatvaranja umesto 7. i 8. marta održan 8. i 9. i niko ništa nije uradio da spreči održavanje koncerta nego sada kao pljušte kazne. Ako nešto važi za obične smrtnike onda to treba da važi i za ostale koji treba da daju primer odgovornog ponašanja. Sva okupljanja treba sprečiti i zabraniti ma koji razlog bio za to pa zvao se on Djordje Balašević, Novak Djoković ili Crvena Jabuka i Crvena Zvezda svejedno je, ljudsko zdravlje je ugroženo!

  • Lexy

    10. mart 2021 | 12:18

    Zasto komunalna policija nije prekinula koncert i kaznila prisutne i organizatore, nego su pustili dve veceri koncert, a sad kazne?! Ko je ovde lud?

  • marija

    10. mart 2021 | 12:27

    Kombak areni ce biti izrecena kazna?!? Kakva kazna? Novcana? Od 100.000 dinara, verovatno. A vlasnicima restorana, kafana i kafica odmah krivicna! Jadni smo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA