Raste broj zaraženih studenata: Za nedelju dana, kod njih 139 utvrđeno prisustvo korona virusa

Od 1. septembra prošle godine do 7. marta ove godine, u Studentskoj poliklinici u Beogradu zabeležena su 1.834 pozitivna studenta

  • 3
Sudent, studenti, predavanje, maske, razmak, odstojanje, koronavirus Foto: Tanjug/AP

U prvoj nedelji marta, u Studentskoj poliklinici, registrovano je 139 studenata zaraženih korona virusom, što je značajno više u odnosu na period s početka februara, kada je na nedeljnom nivou bilo 35 do 40 novozaraženih akademaca.

Rektorka Univerziteta u Beogradu prof. Ivanka Popović kaže da su od 1. septembra prošle godine do 7. marta ove godine u Studentskoj poliklinici u Beogradu zabeležena 1.834 pozitivna studenta, piše Tanjug.

- Studentska poliklinika je otvorena za sve studente, svih univerziteta u Beogradu. Istina je da najviše ima studenata sa Univerziteta u Beogradu - navela je ona.

Pojašnjava da je u drugoj polovini janura i početkom februra bila stabilna situacija, da je na nedeljnom nivou beleženo 35 do 40 pozitivnih studenata.

Od 15. februara počinje da raste broj novozaraženih, te su tako u nedelji od 15. do 21. februara bila 64 zaražena akademca, od 22. do 28. februara 122 pozitivna i u prvoj nedelji marta 139.

- To je izuzetno veliki broj pozitivnih, ne ulazeći u to koliko su ti slučajevi ozbiljni - rekla je Popović.

Ona je navela da je od direktora Studentskog centra Beograd Gorana Minića dobila informaciju da su zaražena četiri studenta koja borave u domu, ali da oni nisu u svojim sobama, kao i da je prazna studentska kovid bolnica, koja se nalazi u domu "Kralj Aleksandar I", poznatiji kao Lola.

- Od njega sam dobila informaciju da su četiri studenta pozitivna, ali da nisu u domu, već kod kuće - rekla je Popović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ajde

    10. mart 2021 | 16:19

    Idu na zurke. Kod mene lift od ponoci do 5h ujutru radi samo tako.

  • Pih

    10. mart 2021 | 16:24

    Ti zaraženi nisu pravi studenti, već oni, koji domove koriste da prespavaju posle žurki na kojima se tajno organizuju. Deca, kojima je stalo do studiranja poštovaće propisane mere koliko god to nije popularno u njihovom uzrastu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA