≫ 

Važno obaveštenje pogrebnika: Vlasnici grobnih mesta imaju 30 dana da se jave i obnove ugovore

U suprotnom, JKP "Pogrebne usluge" će, prema zakonu, premestiti posmrtne ostatke u zajedničku grobnicu i postojeća nadgrobna obeležja ukloniti

  • 5
Groblje Foto: Pixabay

JKP "Pogrebne usluge" objavilo je danas spisak od 50 grobnih mesta za koje su istekli ugovori o zakupu i pozvalo nosioce prava korišćenja da se hitno jave radi regulisanja pravnog statusa.

Pomenuta grobna mesta se mahom nalaze na Novom groblju, a zatim i na Novom bežanijskom i Topčiderskom groblju. Na spisku se recimo nalazi i jedno grobno mesto na Novom groblju za čije korišćenje je ugovor istekao još 1975. godine!

- Pozivaju se lica koja su nosioci prava korišćenja, naslednici lica koji su nosioci prava korišćenja i naslednici lica koja su sahranjena na navedenim grobnim mestima da se u roku od 30 dana od dana objavljivanja oglasa jave Pravnoj službi radi regulisanja statusa - navode JKP "Pogrebne usluge".

Ukoliko se pozvana lica ne jave ili ne regulišu svoj pravni status, JKP "Pogrebne usluge" će prema zakonu premestiti posmrtne ostatke u zajedničku grobnicu i postojeća nadgrobna obeležja ukloniti.

Video: Grobnica u kojoj je sahranjen Džej Ramadanovski

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bgd

    11. mart 2021 | 12:00

    Vi niste nirmalni! Ni mrtvima ne date da pocivaju u miru! Sta ako nemaju naslednika?

  • Acko

    11. mart 2021 | 18:39

    Sramotno je ovo sa ugovorima. Pa ispada kao da covek renta mesto gde ce da pociva? I opet se sve svodi na to ko ima para lezace oznacen,a ko nema, ide kao pseto bez imena i prezimena? Ako kupim to mesto hocu barem 100 godina da lezim tu, a ne neko posle 30 da me vadi,ali pazi,zato sto nisi platio reket. Sramota,pustite ljude da pocivaju na miru,zauzeli 2 metra sa metar i po, i odatle bi da ih isterate.

  • Edina

    11. mart 2021 | 11:20

    😭😭

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA