Dr Ostojić: Porodice su u bolnicama, deluje da se novi soj brže širi, tinejdžeri imaju upale pluća

Roditelji dovode decu sa istom kliničkom slikom - povišena temperatura, kašalj, gušobolja, ali i digestivne tegobe - povraćanje, proliv

  • 2
Doktorka Olivera Ostojic Printskrin: Youtube/NOVA S

Načelnica Dečje bolnice Kliničko-bolničkog centra dr Dragiša Mišović dr Olivera Ostojić izjavila je danas da se u poslednje dve nedelje povećao pritisak na ambulantu i bolničke kapacitete u toj zdravstvenoj ustanovi, ali da ohrabruje to što deca zaražena virusom korona imaju i dalje blažu kliničku sliku.

Ona je za TV K1 rekla da se mališani uglavnom leče kod kuće, a da mali broj njih ima jednostranu ili obostranu upalu pluća koja zahteva bolničko lečenje.

- Upale pluća obično imamo kod starije dece, tinejdžera. Oni dobro reaguju na terapiju, brzo se izleče i oporavljaju - navela je Ostojićeva.

Dodaje da u poslednjem talasu deluje kao da se virus brže širi jer su u bolnicama kompletne proširene porodice.

- Kod nas leži dečak koji ima 16-17 godina čija su oba roditelja u bolnici, deda je u bolnici, baka kod kuće na kućnom lečenju. Kompletno široku porodicu je zahvatio korona virus - navela je Ostojićeva.

Napominje da roditelji dovode decu sa istom kliničkom slikom - povišena temperatura, kašalj, gušobolja, ali i digestivne tegobe - povraćanje, proliv.

Video: Vučić: Na jesen ćemo u Srbiju proizvoditi Sinofarmovu vakcinu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale71

    12. mart 2021 | 11:50

    Ma da

  • Kiklop

    12. mart 2021 | 11:54

    Kome se vi obraćate? Pametni pokušavaju da se sačuvaju i bez vašeg apela, ovi drugi vas, niti vide, niti čuju, niti bi, i da vas vide i čuju, poštovali bilo šta i bilo koga.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA