≫ 

Opština Voždovac i Stalna konferencija gradova i opština potpisali Memorandum o saradnji

Nakon potpisivanja Memoranduma o saradnji, održan je prvi sastanak radne grupe za izradu Akcionog plana za rodnu ravnopravnost, uz podršku ekspertkinja SКGO-a

  • 0
Opština Voždovac, saradnja sa Stalnom konferencijom gradova i opština FOTO: Opština Voždovac

Predsednica Gradske opštine Voždovac Ivana Tomić Ilić i generalni sekretar Stalne konferencije gradova i opština Đorđe Staničić, potpisali su danas Memorandum o saradnji. Podrška koju će Opština Voždovac dobiti ovim potpisivanjem obuhvata sve aktivnosti u procesu izrade Lokalnog akcionog plana Gradske opštine Voždovac za unapređenje položaja žena i rodne ravnopravnosti.

- Veoma nam znači saradnja i pomoć SКGO-a. Želimo da se razvijamo u tom smeru, da svaka žena bude ravnopravna i da u svakom pogledu ima našu podršku, bilo da je to zaposlena ili nezaposlena žena, majka, liderka, sve one će imati našu pomoć. Pored brige o porodici od njih se očekuje da svakog dana daju svoj maksimum i na poslu iako ponekad to nije moguće. Mora postojati razumevanje za njih i da im se suštinski pomogne - rekla je predsednica Opštine Ivana Tomić Ilić.

Generalni sekretar Đorđe Staničić zahvalio se predsednici Tomić Ilić na saradnji i podršci.

Opština Voždovac, saradnja sa Stalnom konferencijom gradova i opština FOTO: Opština Voždovac

- Važno je da se u našem društvu na ovakav način prepoznaju neka opredeljenja i obaveze koje se preuzimaju kroz pristupanje Evropskoj povelji, a i kroz realizaciju ovog specifičnog programa koji je predmet našeg Memoranduma o saradnji. Siguran sam da će svi ovi dokumenti koji budu plod našeg zajedničkog rada biti odgovarajući i za primer. Gledajući donete odluke i rešenja, mogu reći da ste se dobro pripremili, da imate sve ono što je neophodno za dobar rad -  rekao je Staničić.

Nakon potpisivanja Memoranduma, održan je prvi sastanak radne grupe za izradu Akcionog plana za rodnu ravnopravnost, uz podršku ekspertkinja SКGO-a.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA