≫ 

Vesić: Od sutra u 6h ujutru rade svi, osim ugostiteljskih objekata i tržnih centara

Ekonomski deo Kriznog štaba smatra da treba da rade frizeri, kozmetičari, zanatlije poput obućara, bravara, ali i objekti poput stovarišta na otvorenom

  • 15
goran vesić Printskrin: Facebook

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je večeras da je na sastanku sa premijerkom Srbije Anom Brnabić dogovoreno da od sutra rade svi osim ugostiteljskih objekata i tržnih centara.

Vesić se zahvalio premijerki na razumevanju za privredu i dodao da će sredinom nedelje biti održan još jedan sastanak na kome će biti razmatrano stanje.

Sutra se očekuje sednica celokupnog Kriznog štaba, posle koje će se doneti odluka kakve će ubuduće biti mere.

Medicinski deo Kriznog štaba smatra da "zaključavanje" treba da traje ukupno dve nedelje. Prema izjavi epidemiologa Branislava Tiodorovića, jasno je da će se za to i založiti.

Podsetimo, ekonomski deo Kriznog štaba smatra da treba da rade frizeri, kozmetičari, zanatlije poput obućara, bravara, ali i objekti poput stovarišta na otvorenom. Oni smatraju da nema posebnog razloga da se ne dozvoli i šalterska prodaja hrane i kafe.

On je takođe odgovorio na još neka pitanja građana u svom uključenju uživo na zvaničnoj Fejsbuk stranici.

- Dom zdravlja u Borči će početi da radi tokom aprila - odgovorio je Vesić na pitanje meštana tog naselja i dodao da će pored novog doma zdravlja biti izgrađen i vrtić.

Kanalizacija na levoj obali biće prema njegovim rečima biti završena u naredne dve godine.

Problem sa divljim deponijama u Beogradu uskoro bi mogao da bude rešen.

- Tražimo izmenu Zakon o prostornom planiranju i ubuduće nijedan investitor neće moći da dobije upotrebnu dozvolu ako ne dokaže da je otpad predao na deponiju za građevinski otpad - rekao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika naveo je i, odgovarajući na pitanje jednog građana, da vraćanje predratne fontane na Terazije nije moguće zbog frekvencije saobraćaja, a da će orlovi na kupole Starog dvora biti vraćeni tokom predstojeće rekonstrukcije.

Vesić je najavio i renoviranje Kalenić i Bajlonijeve pijace ispod koje će biti napravljena i velika garaža sa oko hiljadu parking mesta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nele

    21. mart 2021 | 18:31

    Prestanite da nas maltretirate vise!

  • Zoran

    21. mart 2021 | 18:45

    Prpa a poceli ljudi da se bune.

  • Ivana

    21. mart 2021 | 19:10

    Znaci svi imaju oravo da disu sem nas ugostitelja???svi imaju pravo da rade sem kafica?otvorili ste sve sem nas!!!!a nama uredno racuni stizu!!!e pa sad ce tuzbe da padnu!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA