≫ 

Čudna obeležja kod zvona stanova u Bloku 45 uznemirila stanare: Lopovi tipuju određena domaćinstva?

S obzirom na to da se ne radi o jedinstvenom slučaju, stanari zgrada u ovim blokovima mišljenja su da je reč o tipovanju stanova od strane lopova

  • 28
Tipovanje stanova, Novi Beograd, Blok 45

Foto: Facebook/BLOK 45 INFO

Stanare zgrada u Bloku 45 na Novom Beogradu prethodnih dana i nedelja uznemirila su "obeležja" ispisana hemijskom olovkom koja su zaticali iznad zvonceta kraj vrata svojih stanova.

Naime, jedan od stanara objavio je u Fejsbuk grupi kako je primetio na zidu, kraj zvona, ispisano slovo "X". Kako je naveo, u nekoliko ulaza po jedan stan po spratu.

Na njegovo pitanje šta bi to moglo da bude, javio se ogroman broj ljudi koji su, baš kao i on, imali gotovo identično iskustvo.

"I mi smo to videli pre nekoliko nedelja, blok 64", "Kod moje bake u soliterima je izrezbaren "X" kod zvona, pre oko 3 nedelje. Za svaki slučaj je izgulila nožem", "Nama je obeležen. Nismo ni primetili, upozorio nas je dostavljač pice pre nekih mesec dana", nizali su se komentari.

S obzirom na to da se ne radi o jedinstvenom slučaju, stanari zgrada u ovim blokovima mišljenja su da je reč o tipovanju stanova od strane lopova.

- To je znak koji ostavljaju provalnici svaki put kad niste kod kuće, što više znakova, znaju gde da provale - napisao jedan od članova Fejsbuk grupe.

Neki su naveli i da su kraj zvona na zidu pronašli napisane brojeve koji deluju kao određena satnica, a drugi da su dobijali i pozive putem fiksnog telefona, ali da bi osoba s druge strane, spustila slušalicu čim bi se javili.

Kako nezvanično saznajemo, slučaj iz jedne zgrade u Ulici dr Ivana Ribara, prijavljen je policiji i radi se na razrešavanju ovog nemilog događaja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sibin

    26. mart 2021 | 14:47

    Kad se usvoji zakon da vlasnik moze pucati u provalnika onda ce biti mnogo drugarije!!!

  • Larva

    26. mart 2021 | 12:25

    Jaka stvar, stavite te krstiće iznad svakog zvona u zgradi i nema problema.

  • Pančevac

    26. mart 2021 | 12:19

    Meni ne zvuči verovatno ovo objašnjenje. Zar ne bi bilo mnogo jednostavnije da lopovi pišu adresu i broj stana negde sebi sa svim podacima, a ne da rizikuju da upozore nekog ili da dodje do greske zbog prepravljanja znakova? Ali da je dobro - nije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA