≫ 

Muzej grada Beograda obnovio krst na spomeniku Stefanu Nemanji

Pripadnici policije u Beogradu su priveli državljanina Avganistana (28) koji se tereti da je oštetio spomenik Stefanu Nemanji na Savskom trgu

  • 0
Goran Vesić Spomenik Stefanu Nemanji Foto: Facebook/Горан Весић

Muzej grada Beograda obnovio je krst na mozaiku na spomeniku Stefanu Nemanji, objavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

- Hvala našim sjajnim restauratorima koji su obavili odličan posao. Grad Beograd je vlasnik spomenika. Spomenik održava Muzej grada Beograda. Naši restauratori su zaduženi za popravke eventualnih oštećenja. To ne radi ruski vajar Rukavišnjikov kako su neki mediji pisali - napisao je Vesić na Fejsbuku.

Podsetimo, pripadnici policije u Beogradu su priveli državljanina Avganistana (28) koji se tereti da je oštetio spomenik Stefanu Nemanji na Savskom trgu.

Kako se sumnja on je, 27. marta u popodnevnim časovima na Savskom trgu, odlomio deo spomenika, a zatim pobegao.

Policija ga je ubrzo pronašla, a pregledom lica pronađene su i zaplenjene i manje količine marihuane i materije za koju se sumnja da je opojna droga hašiš.

Музеј града Београда управо је обновио крст на мозаику на споменику Стефану Немањи.Хвала нашим сјајним рестаураторима...Objavljuje Горан ВесићUtorak, 30. ožujka 2021.

Takođe, policija je utvrdila da je on prekršio i obavezu napuštanja Republike Srbije u roku koji mu je određen.

Video: Uhvaćen: Policija našla Avganistanca koji je lomio krst na spomeniku Stefanu Nemanji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA