≫ 

Počinje izgradnja vodovoda u Ritopeku, prva faza gotova do novembra

Rok za završetak prve faze je sedam meseci tako da će meštani Ritopeka u novembru imati vodu - rekao je Goran Vesić

  • 3
Goran Vesic, Ritopek, vodovodna mreza Foto: Skupstina Grada

Izgradnja vodovodne mreže u naselju Ritopek počinje ovog meseca, a zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je da će prva faza radova biti završena do novembra ove godine, kada će meštani Starog Ritopeka i dela Novog Ritopeka biti priključeni na gradski vodovod.

Ugovor o izgradnji vodovoda u Ritopeku danas su u Opštini Grocka potpisale direktorka Direkcije za planiranje i izgradnju Beograda Dušica Anđelković i direktorka firme "Lotex group", koja je izvođač radova, Ivana Pajić.

Vesić je novinarima posle potpisivanja ugovora rekao da prva faza projekta podrazumeva izgradnju 7,2 kilometra vodovodne mreže sa rezervoarom, crpnom stanicom i prekidnom komorom i da je vrednost radova oko 1,4 milijarde dinara.

- Rok za završetak prve faze je sedam meseci tako da će meštani Ritopeka u novembru imati vodu - rekao je Vesić.

On je najavio da će do kraja godine biti završeno projektovanje za drugu fazu vodovoda, u dužini od više od 8 km, čija će izgradnja početi početkom sledeće godine.

- Na taj način će čitav Ritopek dobiti vodu i konačno ćemo rešiti problem vodosnabdevanja - istakao je on i naglasio da će Grad Beograd u naredne tri godine uložiti između 45 i 50 miliona evra u izgradnju vodovodne mreže u opštini Grocka u kojoj, kako je ukazao, ima delova koji nemaju vodu.

VESIC GROCKA UGOVOR POTPISIVANJE UGOVORA Foto: Tanjug/Beoinfo/Predrag Mitić

Najavio je da će 12. aprila biti otvoren tender za nastavak projekta i izgradnju odvojaka za Grocku i Vrčin, u vrednosti od oko 1,2 milijarde dinara.

Precizirao je da će u okviru tog projekta biti urađeno 15 km primarne mreže za Grocku i 3 km za Vrčin, kao i da će biti obuhvaćena i Begaljica, a da je rok za završrtak radova mart 2022. godine.

Vesić je rekao da će u junu biti raspisan tender za izgradnju odvojaka za Pudarce, Dražanj, Kamendol, Umčare i Živkovac i da se očekuje da će ti radovi biti završeni do marta 2023.godine.

Dodao je da je vrednost tog projekta blizu tri milijarde dinara i da podrazumeva izgradnju 18 km vodovodne mreže, dve crpne stanice i rezervoare.

VESIC GROCKA UGOVOR POTPISIVANJE UGOVORA Foto: Tanjug/Beoinfo/Predrag Mitić

- Istovremeno će vodovod u Grockoj raditi sekundarnu mrežu u selima koji je nemaju, tako da ćemo do sredine 2023. godine rešiti vodosnabdevanje u opštini Grocka i to je suština izgradnje vodovoda Makiš-Mladenovac - rekao je.

On je kazao da je 2013. godine projekat vodovoda Makiš-Mladenovac je bio zaustavljen, ali ga je nova gradska vlast nastavila tako da će Grocka, kako kaže, do sredine 2023. godine u potpunosti rešiti problem vodosnabdevanja.

Potpisivanju ugovor o izgradnji vodovoda u Ritopeku prisustvovali su državni sekretar u MUP Milosav Miličković i predsednik Opštine Grocka Dragan Pantelić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milivoje

    2. april 2021 | 16:58

    A sta cemo sa domom kulture koji je bespravno uzela gospodja pulen uhapsenog ex predsednika Simonovica. Pa izdala prostor Posti a prostorije udruzenja penzionera pretvorila u privatni smestaj za sezonske radnike?

  • Milivoje

    2. april 2021 | 17:21

    Kome idu pare od zakupa pošte u Ritopeku, kad ne idu mesnoj zajednici?

  • Paja

    2. april 2021 | 16:49

    I posle velja ne valja

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA