Koliko će centimetara snega pasti, kad nas očekuju prvi zraci sunca i kad će konačno prolećno vreme?

Meteorolog Todorović ističe da sneg u aprilu nije takva retkost

  • 0
Nedeljko Todorović meteorolog Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Meteorolog Republičkog hidrometeorološkog zavoda Nedeljko Todorović naveo je večeras da nas povećanje temperatura očekuje već od petka, te da je zahlađenje sa snegom najavljeno za sutra samo prolazno, sa dnevnim temperaturama manjim od deset stepeni.

On je u današnjem gostovanju u "Beogradskoj hronici" kazao da će jutarnja temperatura sutra u Beogradu od oko sedam stepeni, ujedno biti najviša dnevna, te da će se tokom dana spuštati, sa naoblačenjem, kišom i kasnije vlažnim snegom.

Todorović je rekao i da se prestanak snega očekuju u sredu ujutro, te da je moguća visina snežnog pokrivača na travnatim površinama 2-3 cm, a na periferiji Beograda, kao što su područja Avale i Kosmaja, 7-8cm. Napomenuo je da je formiranje snežnog pokrivača verovatnije u višim predelima glavnog grada, ali da nije neverovatno i u njegovim nižim delovima.

Zatim, naveo je kako sneg u aprilu nije tako neuobičajena pojava, te da je snega bilo 19, 20. i 21. aprila 2017. godine. Nadalje, bilo ga je i 2015, pa 2013. godine.

Za sredu, koja bi se mogla ukazati u snežnom belilu, rekao je da se već tokom dana očekuje porast temperature, pa čak i pokoji zrak sunca. U četvrtak takođe hladno vreme, ali već u petak prolepšanje, sa jutarnjim mrazom.

Za vikend je najavio temperature do 18 stepeni. U narednoj nedelji, kaže, taj prolećni trend se nastavlja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA