• 76

Okončana drama na Vračaru: Brat izvođača radova sišao sa zgrade, rušenje odloženo, policija otišla

I prethodnih 11 puta izbegli su rušenje

  • 76

Rušenje nelegalnog objekta u ulici Đorđa Kratovca 22 odloženo je danas, posle drame koja je trajala nekoliko sati. Policija se povukla, a ulica je opet otvorena za saobraćaj.

Podsetimo, ranije danas na teren izašli  inspektori Sektora za inspekcijske poslove. Brat izvođača radova više od dva sata  je stajao na vrhu zgrade, branio objekat od rušenja, ali i pretio da će da skoči. Nakon što je rušenje odloženo, sišao je sa zgrade.

Izvođač radova je kamionom blokirao ulaz u zgradu.

Investitor je 11 puta uspeo da se odupre inspekciji.

Građevinski inspektor Sekretarijata za inspekcijske poslove vodio je postupak inspekcijskog nadzora nad izvođenjem građevinskih radova na izgradnji stambenog objekta na ovoj adresi po izdatom rešenju o građevinskoj dozvoli Odeljenja za komunalno građevinske i stambene poslove Gradske opštine Voždovac iz 2020. godine.

Nakon izvršenog inspekcijskog pregleda utvrđeno je da je izgrađen objekat u suprotnosti sa građevinskom dozvolom i izdatim lokacijskim uslovima, te je doneto rešenje kojim se investitoru naređuje obustava i uklanjanje izvedenih radova.

Građevinski inspektor izvršio je zatvaranje gradilišta postavljanjem posebne trake za zatvaranje gradilišta, kao i kopije rešenja o zatvaranju na samom objektu.

Takođe, građevinski inspektor ovog Sekretarijata podneo je krivičnu prijavu protiv investitora Drugom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, kao i dopunu krivične prijave. Nakon izvršenog kontrolnog inspekcijskog nadzora kojim je utvrdio da izvršenik nije izvršio radnju koja mu je naređena, građevinski inspektor je doneo rešenje o izvršenju.

Iz Sekretarijata za inspekcijske poslove apeluju na građane da građevinske radove izvode isključivo u skladu sa izdatim dozvolama, jer bespravna gradnja predstavlja krivično delo, definisano članom 219a Krivičnog zakonika Republike Srbije.

Video: Inspekcija došla da sruši zgradu na Vračaru, brat izvođača radova preti da će se ubiti

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar

    Moj predlog je da mu država obezbedi materijal da je što pre završi.

  • Goran

    I sta? Zar je na listi firmi i pojedinaca koji su jaci od drzave i jedan ovakav? Raspustiti Ministarstvo unutrasnjih poslova, Ministarstvo za infrastrukturu i sve ostale nastavke, raspustiti sve agencije, ukinuti Ustav jer je pojedinac sa bespravno napravljenim objektom seo na vrh zgrade i glumi ubicu Zakona i propisa??? Drzava ne funkcionise vec 12. puta!

  • Jovanjica

    Vrana vrani oci ne vadi uvek su lopovi prevaranti tajkuni...bili zasticeni u srbiji a sirotinju izbacuju na ulicu jer nemaju ni za racune

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima