≫ 

Hrabrom vatrogascu Stefanu se ispunila želja: Ponovo je video bebu koju je spasao iz požara

Požar se desio 18. aprila na Novom Beogradu, u Bulevaru Mihajla Pupina, na 11. spratu

  • 8
Stefan Čiča vatrogasac, požar soliter Novi Beograd Beba Foto-kolaž: Tanjug/Tara Radovanović

Jednom vatrogascu-spasiocu sigurno ništa toliko ne može da ulepša dan kao dobro obavljen posao, nečiji dom spasen, veliki plamen ugašen, a povrh svega nečiji sačuvan život. Tako je i Stefanu Čiči, vatrogascu ostao u sećanju dan kada je iz zgrade na Novom Beogradu 18. aprila izneo dečaka Vuka.

U soliteru su se tog dana zapalile instalacije, što je uzrokovalo veliku količinu dima, pa je evakuisano sedam stanara, među kojima i dečak. 

Mediji su posle požara objavili fotografije vatrogasca kako u rukama drži detence. Kako je rekao ranije za Telegraf.rs, majka mu se javila na Instagramu i rekla da će se videti prvom prilikom, čim se vrate u stan.

Stefanu se ispunila želja da još jednom vidi plavokosog dečaka koga je bezbedno izneo iz zgrade.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Stefan (@stefann_011)

Stefan je u objavi na Instagramu napisao: "On je moj heroj! Vuk, beba koja je obeležila moju karijeru!". Kako je napisao neko u komentaru "Dobio je prijatelja za ceo život".

Podsetimo, vatrogasci iz više beogradskih opština uspešno su ugasili vatru u soliteru pre osam dana. Evakuisano je sedam stanara, među kojima i žena sa bebom. U soliteru su se zapalile instalacije koje su izazvale požar i veliku koncentraciju dima.

Predivan osećaj

- Dete je bilo mirno, nije plakalo, s obzirom da je bio mrak i velika galama. Samo me je posmatralo. To je predivan jedan osećaj - rekao je tada Stefan Čiča.

Njegov komandant Miloš Majstorović rekao je da su se u soliteru zapalile instalacije na 11. spratu, ali da je veći problem bio ne toliko požar, već produkti sagorevanja i stanari na etažama iznad požara.

Požar je lokalizovan za samo 25 minuta - u akciji su učestvovala 34 vatrogasca, sa devet vozila.

Video: Priča o vatrogascu Stefanu Čiči koji je spasao bebu iz požara

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nemanja

    26. april 2021 | 21:34

    Svaka cast kralju bog ti dao zdravlja i srece,ziveo malisa!!!

  • Duska

    26. april 2021 | 21:44

    Bez dobrote nema ni hrabrosti, bravo dobri covece srecni I zdravi bili obojica svima nama I svojim porodicama

  • Saša

    26. april 2021 | 23:10

    Jednom rečenicom se lepo može opisati posao vatrogasaca: To su momci koji ulaze tamo odakle svi drugi izlaze. Ovaj momak je svoju hrabrost pokazao onog trenutka kada se je opredelio za posao kojim će se baviti. Jer njegov svaki izlazak na intervenciju nosi rizik i opasnost. Vatra je dobar sluga ali zao gospodar. 36 godina sam član IPVJ i više puta sam bio kao ispomoć vatrogascima na njihovim intervecijama. Tako da sasvim dobro znam koliko je njihov posao težak i rizičan. Ovaj momak nije osvetlio samo svoj obraz, već svim njegovim kolegama iz jedinice i svima onima koji se tim poslom bave.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA