≫ 

Nesvakidašnja vest ih Hitne pomoći: Beba se rodila na nosilima

- Uplašili su se da neće stići do Višegradske bolnice iako je blizu. Na kraju, bili su u pravu - samo što smo je prebacili na nosila rodila je zdravog dečaka - rekla je Ivana Stefanovićeva, doktorka iz Hitne pomoći

  • 5
Beba noge Foto: Pixabay

U ambulanti Hitne pomoći oko pola pet rođen je dečak. Dr Ivana Stefanović kaže da ovakve situacije nisu česte. Doktorka iz Hitne pomoći Ivana Stefanović rekla je za RTS da je jutros u 4.30 dovezena pacijentkinja kojoj je pukao vodenjak.

- Uplašili su se da neće stići do Višegradske bolnice iako je blizu. Na kraju, bili su u pravu - samo što smo je prebacili na nosila rodila je zdravog dečaka - rekla je Stefanovićeva.

Prema njenim rečima, majka i beba su u dobrom stanju prevezeni u Ginekološko-akušersku kliniku u Višegradskoj.

Dr Stefanović kaže da ovakve situacije nisu česte.

- Imamo jedan do tri porođaja godišnje, mada su se u toku prošle godine desila tri porođaja u jednom danu, ali zaista je retko. Treba bebe da se rađaju u bolnicama, da budu i majka i beba pod stručnim nadzorom. Mogu brzo da izađu kući. Važno je da se sve obavlja u bezbednim uslovima, važno je da možemo da se snađemo i kada se to desi - zaključila je dr Stefanović.

Video: Dramatična situacija: Žena se porodila u kolima na putu do bolnice!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tanja

    27. april 2021 | 08:00

    Bravo za lekarku I njenu ekipu !

  • Kiza

    27. april 2021 | 07:57

    Samo me zanima što je ta zena cekala fo zadnjeg minuta kuci. Samo pravi posao medicinskim radnicima. Nije im dosta muke.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA