≫ 

45 čudnih minuta razgovora žene sa decom na Altini i nejasna uloga čoveka koji odlučuje kad je kraj

Srećom, u ovoj grupi bilo je dece različitih uzrasta i nisu bili naivni da zaista krenu sa njima u vožnju

  • 20

Dok se nadležni organi bave bizarnim i potencijalno opasnim slučajem žene koja je uporno razgovarala sa decom u naselju Altina i vabila ih da uđu u automobil sa još jednim nepoznatim muškarcem, analizirali smo celokupan video snimak ovog incidenta.

Na njemu se vidi drama koja traje čitavih 45 minuta, a iako na momente deluje bezazelno gledati ženu koja trapavo hoda i vozi se njihovim trotinetom, detaljniji pregled otkriva sve moguće opasnosti ovog incidenta.

Podsećamo, incident se dogodio u petak, a žena je, nakon što je navodno sa prijateljem Turčinom neko vreme posmatrala pet dečaka, izašla iz kola i počela da razgovara sa njima. Ali, razgovor je tekao čudno, jer je ona govorila o preminulom prijatelju, iskazivala tugu, deci pokazivala slike na fejsbuku i jednom od njih dala 1.000 dinara, svedočenje je koje nam je od dece preneo otac dvojice prisutnih dečaka.

Šta je najveća lekcija ovog događaja, čak i da nije imala loše namere: Usred naselja, na privatnom parkingu, dok prolaze šetači i automobili, ova žena je uspela desetinama minuta da drži pažnju petorici mališana, kraj nelogično parkiranog automobila, pa čak i sa otvorenim vratima. Deca su malo po malo postajala sve bliža ženi i pitanje je šta bi iskusni manipultor s toliko vremena uspeo da uradi.

Srećom, u ovoj grupi bilo je dece različitih uzrasta i nisu bili naivni da zaista krenu sa njima u vožnju. Drugačije bi bilo da se žena okomila na jednog ili dva usamljena dečaka.

Potpuna je nepoznanica šta je ona zapravo htela od dece, a posebna misterija jeste vozač, koji je sve vreme strpljivo stajao dok se ona "družila" s mališanima, osim jednog kratkog "izleta" iz automobila, dok je proveravao vrata koja su dečaci u igri možda zakačili.

U celoj priči postoje dve teze - jedna je da je reč o ženi koja je psihički labilna i koja je sve ovo uradila iz iracionalnih razloga. Ali, ako je ona krenula da radi suludu svar, zašto je vozač nije obuzdao i odvezao sa mesta gde se ponaša krajnje sumnjivo i oboje može da stavi u nevolju?

Druga teza jeste da je postojao neki motiv i na istražnim organima je da taj motiv otkriju, kako bi ne samo objasnili njeno ponašanje, već i mogli da ga sankcionišu.

Otac Nebojša, koji je izašao javnost sa ovom pričom, nije siguran da je problem samo psihičko stanje žene. Pita se koja je uloga Turčina u svemu tome i "kako bi on prošao da se, recimo, tako ophodi prema deci u predgrađu Istanbula".

Važno je istaći i da ova žena nije sa Altine, već živi na Savskom cencu i nejasno je ni to zašto je posetila ovo zemunsko naselje.

Hronologija: 45 čudnih minuta...

Napomena: Časovnik na kameri žuri, što se može videti po vremenu zalaska sunca; Na početku teksta možete videti video snimak koji uključuje ključne delove ove hronologije

19.38 - Na snimku se vidi parkirani automobil sa upaljenim farovima

19.39 - Deca dolaze da se igraju oko automobila (Igraju se i ne obraćaju pažnju na vozilo, tu je trotinet, lopta)

19.44 - Gase se farovi

19.47 - Jedan od dečaka obilazi automobil i zagledda u njega, počinje da trči okolo. Čini se kao da se vrata na momenat otvaraju, ali to se ne vidi jasno

19.48 - Otvaraju se vrata vozača, izlazi čovek u crvenom duksu i gleda da li na automobilu ima oštećenja, deca su se pomerila, ali ne prekidaju igru, osim jednog dečaka koji sumnjičavo posmatra vozilo

19.50 - Dečak ponovo obilazi i zagleda vozilo uljeza

19.59 - Žena izlazi iz automobila, deca tek delimično obraćaju pažnju na nju, ona prilazi dečaku sa trotinetom i uzima mu igračku bez znaka prisile. Nakon kraćeg razgovora počinje da se vozi i i dalje priča s njima. Razgovara sa mlađima, dok stariji ne obraćaju toliko pažnju na nju.

20.02 - Uspeva da okupi svih 5 dečaka, priča sa njima i gestikulira, u tom trenutku prilaze još dve devojčice s ulice; Žena se udaljava na trotinetu, a devojčice odlaze; Ona se vozi još neko vreme

20.03 - Ponovo okupira pažnju najmlađim dečacima, vraća trotinet, kreće ka vratima kola i razgovara sa njima na distanci. Ubrzo se vraća. Ponovo staje na trotinet

20.05 - Okuplja četiri dečaka, okreće nakratko leđa, kao da nešto pokazuje. Oni je pomno prate. Gestikulira. Okuplja na kraju sve dečake i razgovara njišući se na trotinetu. Svi su na okupu nekoliko minuta.

20.10 - Ona otvara vrata automobila, 3 najmlađih dečaka je prati; približavaju se i stariji. Mlađima ne popušta pažnja, ali se ne vidi jasno u šta gledaju

20.11 - Žena seda u automobil, vrata su otvorena, deca su kraj njih

20.13 - Ona izlazi iz kola, drži nešto u ruci, deca je gledaju, potpuno je okupirala njihovu pažnju, vozač pali farove, čini se duga svetla, što zaslepljuje kameru; Kasnije se vidi kako je pažnja dece usmerena na njene ruke, verovarno na mobilni telefon i sve vreme ostaju kraj nje dok se ona šetka od jednog do drugog dečaka i ka kolima, ali u krugu od metar-dva.

20.21 - Posle dužeg razgovora s decom vozilo se polako kreće u rikverc, žena iz njega maše, deca uzvraćaju

20.23 - Sumnjivi automobil konačno napušta lice mesta, deca ostaju na okupu i razgovaraju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Danka

    28. april 2021 | 15:09

    Plan je moguce bio da steknu decije poverenje da se "upoznaju"pa ako tog dana nista ne urade sledeci put bi sigurno to ponovili ii ko zna mozda uspeli u svojoj nameri. Sva sreca da je decak sve ispricao roditeljima.

  • Mama

    28. april 2021 | 16:11

    Decu btreba nauciti da NE RAZGOVARAJU SA NEPOZNATIM OSOBAMA!!!!!!!Roditelji ! na vama je da poducite decu,ne razgovara se sa nepoznatima,a kamoli prima od njih bilo sta.Ako im je dala novac,namera joj je losa,tu nema dileme,jedino sto policija verovatno nema osnov da ih privodi.Kada bude imala osnova za privodjenje,onda je vec kasno.

  • Ena

    28. april 2021 | 14:36

    Sta tu ima da je cudno ,u pritvor i na poligraf pa nece biti cudno sta su nameravali i cije dete je bilo meta.Mozda nije bilo sa tom decom pa su zato cekali ,ko zna osim njih sta je bio plan i cilj.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA