RED MEĐU SPLAVOVIMA: Grad Beograd potpisuje ugovore za dozvole kafićima i marinama

Narednih dana Grad Beograd će potpisati ugovore sa sedam najbolje rangiranih učesnika konkursa za postavljanje ugostiteljskih objekata na potezu od Zemunskog keja do Ušća

  • 0

Grad Beograd će narednih dana potpisati ugovore sa sedam najbolje rangiranih učesnika Javnog konkursa za postavljanje splavova, marina i ugostiteljskih objekata na potezu od Zemunskog keja do Ušća, najavljeno je danas iz Gradske uprave.

Na ovaj način uspostaviće se komunalni red na obalama, a vlasnici splavova, koji su pribavili svu potrebnu dokumentaciju, radiće i ostvarivati sva prava u skladu sa zakonom, kaže direktorka gradske Uprave za vode Jovana Antić.

- U planu je ponavljanje konkursa za preostala mesta na potezu koji je prethodno bio oglašen, nakon čega će se popunjavati prostor na levoj obali Save, uzvodno od Brankovog mosta, sve do Bloka 45, desna obala Save, uzvodno od Ušća, kao i desna obala Dunava - dodala je ona.

Prema njenjim rečima, sva plovila koja ne ispune potrebne uslove biće uklonjena, kako bi se uredile obale i pružila sigurnost posetiocima splavova.

- Dosadašnja saradnja sa vlasnicima splavova je dobra, jer je i njima važno da ispunjavanjem traženih uslova i legalnim radom ostanu jedan od simbola grada - dodala je Antićeva.

Uporedo sa potpisivanjem prvih ugovora, objavljeni su i predlozi rang-lista za još četiri mesta, koji će postati konačni nakon isteka roka za žalbu od 15 dana.

Konkurs je objavljen za ukupno 13 zona sa 69 mesta, od čega osam zona za ugostiteljske objekte sa ukupno 55 mesta i pet zona za marine sa ukupno 14 mesta.

Ovim konkursom obuhvaćen je potez desne obale Dunava od budućeg mosta Zemun - Borča do ušća reke Save i potez leve obale Save od Brankovog mosta do ušća. Mesta za postavljanje plutajućeg objekta dodeljuju se do 2021. godine.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA