≫ 

Ćerka čeka obdukciju Petra čije je telo pronađeno na VMA: "Čistačice mislile da je toalet zauzet"

Njegova ćerka Maja ističe da je još u procesu čekanja kada su u pitanju dodatne informacije i da će nakon obdukcije da odluči na koji će način da reaguje kada je u pitanju skandal koji se dogodio

  • 16
Petar Simić Foto: Telegraf.rs, Privatna arhiva

Petar Simić (82) nestao je nakon odlaska na pregled na VMA 1. maja. Za njim se tragalo četiri dana, a juče ga je čistačica pronašla u toaletu ove ustanove.

Njegova ćerka Maja ističe da je još u procesu čekanja kada su u pitanju dodatne informacije i da će nakon obdukcije da odluči na koji će način da reaguje kada je u pitanju ovaj tragičan događaj.

- Od kada sam juče otišla na VMA po stvari svog oca i da vidim telo, nisu me kontaktirali ni iz bolnice, niti sam dobila bilo kakve dodatne detalje od policije. Čekam obdukciju, koja bi trebalo da bude urađena narednih dana - kaže Maja za "Telegraf".

Petar je pronađen u kabini toaleta, a, kako objašnjava njegova ćerka, žene koje čiste ulazile su u taj toalet prethodnih dana. Ipak, kako je kabina bila zaključana, a niko nije odgovarao na kucanje, mislile su da je zauzeto. Nisu ni slutile da je iza zaključanih vrata telo muškarca koji je preminuo pre četiri dana.

Podsećamo, i Maja i njena majka su više puta zvale bolnicu, odlazile tamo da ga traže, postavljale i obaveštenja po zgradi ove ustanove, ni ne sluteći da se Petar sve vreme nalazio tamo.

Sa VMA su za naš portal rekli da je pacijent upisan u 8.40 ujutru zbog bolova u stomaku, s tim da nema podataka o daljem toku zbrinjavanja.

"Nadležni organi trenutno preduzimaju sve mere i radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti u vezi sa ovim slučajem. Ističemo da će ukoliko se utvrdi da je bilo propusta zaposlenih na VMA, oni biti najoštrije sankcionisani", navodi se u kasnije objavljenom saopštenju VMA.

Video: Šta treba da znamo kada neko nestane

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pukovnik Branko

    6. maj 2021 | 10:59

    Ovo je tezak profesionalan propust, bez presedana!!! Ko i sta ceka da po hitnom postupku ne smeni nacelnika?! Svuda je javasluk i samovlasce!?Nacelnik neuroligije ne da krsi vojnu doktrinu, vec po volji ko mu nije po meri terorise bez razloga?! Ponasa se kao da je ovo njegova prcija?! Javasluk dno dna?! Odbijaju pacijente da lece, a zatim ih upucuju u privatne klinike, a tamo ti istih ih operisu?! Sadasnji nacelnik VMA, provodi vise vremena na pecanju na Drini i vec na letovanju u Turskoj, nego na VMA?! Potrosni materijal se raznosi privatno?! Ventilacija godibama ne radi, a bubasvabe u rojevina?! Pre dva dana bas na dan smrti ovog jadnika, nacelnik VMA, na sva zvona u srestvima informisanja, prica bajke, da je sve bajno?! E, takvi vode ovu nekada vrhunsku zdravstvenu ustanovu?! j

  • A10

    6. maj 2021 | 10:28

    VMA, nema opravdanja ali i porodica da niko sa njim nije kao pratnja, godine, bolest...

  • Buki

    6. maj 2021 | 10:39

    Svasta. Pa ako je zauzet to ne znaci da ne mora u toku dana ili noci da se ocisti 4 dana.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA