U gradu se spremaju 2 velike žurke: Jedna u Domu, druga na Tašu - nije kršenje mera, već eksperiment

Zamenik gradonačelnika Beograda ranije, jer u ime Grada izneo incijativu da se realizuje jedan kontrolisani eksperiment

  • 6
Barselona, eksperimentalni koncert Eksperimentalni koncert, Foto: Tanjug/AP

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić potvrdio je danas da je Grad spreman da pruži svu logistiku za organizaciju dva koncerta koji bi poslužili kao putokaz za održavanje velikih manifestacija u uslovima pandemije.

Vesić je danas tokom gostovanja na televiziji K1 najavio da će ponuditi da se održe dva koncerta, jedan u zatvorenom prostoru u Domu omladine, a drugi na otvorenom, na Tašmajdanu i da će Grad obezbediti svu potrebnu logistiku.

Stručnjaci treba da definišu sve potrebne detalje u smislu da li bi tom događaju prisustvovali samo revakcinisani, negativno testirani i da li bi se nosile maske i slično, a da bi rezultati tog eksperimenta bili dalji putokaz u organizaciji većih manifestacija.

Zamenik gradonačelnika Beograda ranije, jer u ime Grada izneo incijativu da se realizuje jedan kontrolisani eksperiment, poput onih koji su urađeni u Barseloni, Amsterdamu i u drugim gradovima.

Ideja koju je izložio podrazmeva da Beograd zajedno sa Republičkim fondom za zdravstveno osiguranje, Medicinskim fakultetom i svim relevantnim stručnim učesnicima realizuje koncerte, pri čemu bi struka odredila ko može da dođe na te događaje, a zatim bi se ti ljudi pratili kako bi se izradila relevantna medicinska studija.

Što se tiče gradskih manifestacija poput Birfesta, Sajma knjiga i sličnih, Vesić je mišljenja da će se svi ovi događaji održati, a rezultati studije koju predlaže bi bili dobar pokazatelj za način na koji bi se oni mogli organizovati.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kalimero

    15. maj 2021 | 13:03

    Ma da... I posle će nam izneti tačne podatke... Kao što su i do sada imali praksu...

  • panic

    15. maj 2021 | 12:48

    obicna farsa moze kolko hoces takvih zurki i nista nece biti

  • Tane

    15. maj 2021 | 14:47

    A be gradonacelnice sesticu kad ti postade epidemiolog i naucnjak?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA