• 0

"PARADA SRAMA": Protest ratnih veterana istog dana kad i "Parada ponosa"!

Savez ratnih veterana Srbije organizovaće 6. oktobra u Beogradu "mirni skup" kako bi se, kako navode, skrenula pažnja na položaj veterana kao "najmarginalizovanije grupe" u Srbiji

  • 0

Savez ratnih veterana Srbije najavio je danas da će 6. oktobra u Beogradu održati "Paradu srama", s ciljem da pažnju javnosti skrene na ratne veterane, koji su, kako se ocenjuje, "najmarginalizovanija" grupa ljudi u Srbiji.

Organizatori ovogodišnje "Parade ponosa" saopštili su ranije da će i ta parada biti održana 6. oktobra, s ciljem promocije ljudskih prava LGBT populacije.

Savez ratnih veterana Srbije je u saopštenju za javnost naveo da će u Beogradu biti organizovan "mirni skup" i pozvao sve veterane koji žele da učestvuju u borbi za ostvarenje dostojanstva i ljudskih prava da dođu na protest.
- To neće biti i nije pokušaj razbijanja 'Parade ponosa Beograd', jer svi građani Srbije imaju isto pravo da se kroz mirne skupove organizuju i skreću pažnju na probleme koja takva populacija ima. Ovim skupom želimo da ukažemo na velike probleme koji postoje u populaciji ratnih veterana, kojih ima oko 500.000 u Srbiji a kojima se niko ne bavi - navodi se u saopštenju.
Dodaje se da Savez ratnih veterana Srbije želi da ukaže na svu nebrigu i kriminalne radnje koje se vrše u ime veterana i unutar sektora za boračko-invalidsku zaštitu.
- Sa ovog skupa želimo da pošaljemo poruku tolerancije i razumevanja, da javnost Srbije vidi da su to normalni ljudi, njihove komšije, prijatelji, braća i očevi, koji su se odazvali pozivu da brane domovinu - piše u saopštenju.
(Beta)


Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima