Neko je otrovao ptice u Borči: Na njivi pronađeno 80 mrtvih golubova

- Sleteli su na njivu kao i svakog dana da bi uzeli hranu, međutim ne znajući da je neka zver u ljudskom obliku razbacala veću količinu zatrovanog kukuruza po parceli ugrožavajući tako i život građana koji žive u okruženju, u momentu uzimanja hrane zatekla ih je smrt - navodi udruženje "Eko Pančevački rit"

  • 1
Golubovi Printskrin:Youtube/ Bongos

Nekoliko desetina golubova pronađeno je u utorak uginulo na njivi zasejanoj sojom u Borči. Kako navodi udruženje "Eko Pančevački rit", sve nadležne ustanove su odmah obaveštene tako da je sinoć, do kasnih večernjih sati, završen uviđaj. Masovno trovanje ptica desilo se u Ulici prva nova Popova bara, preko puta broja 27 na obradivoj njivi površine oko dva hektara.

- Sleteli su na njivu kao i svakog dana da bi uzeli hranu, međutim ne znajući da je neka zver u ljudskom obliku razbacala veću količinu zatrovanog kukuruza po parceli ugrožavajući tako i život građana koji žive u okruženju, u momentu uzimanja hrane zatekla ih je smrt. "Veterina" je odnela uginule ptice, a ko će pokupiti zatrovani kukuruz nadležni moraju da odluče. Čekamo informacije od nadležnih o kom otrovu se radi i o otkrivanju počinioca.

Ukupno je odneto oko 80 mrtvih ptica. Na Veterinarskom fakultetu biće urađena obdukcija, posle koje će biti poznat tačan uzrok uginuća.

- Na poziv građana naša ekipa bila je na adresi Popova bara 27 i pokupila je leševe 80 uginulih golubova, koji su poslati na obdukciju na Veterinarski fakultet. Nakon nje će se znati tačan uzrok uginuća - kratko su rekli za "Novosti" iz ovog preduzeća. Procena je da je od dva hektara placa, zatrovano oko pet ari.

Prema prvim i nezvaničnim informacijama, kojima Zoran Janković ispred udruženja "Eko - Pančevački rit", raspolaže, otrov je toliko bio jak da su ptice umirale na mestu.

- Nama je isprva delovalo kao da su golubove naknadno rastrgli mačke i psi. To je veoma zabrinjavajuće jer, ako se dogodi kontakt sa zaraženim pticama, preko ovih domaćih životinja, lako se otrov može preneti sa njih na čoveka. Zbog toga se reakcija mora podići na viši nivo. Reč je namernom trovanju i u ovom slučaju policija je morala da bude pozvana, što smo i učinili - rekao je predstavnik udruženja za Novosti.

Kako se navodi u komentarima na objavu, i u azilu za pse "Riska" bilo je dosta uginulih golubova protekle nedelje, a neki su posumnjali da je na njive bacan otrov za pacove.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    26. maj 2021 | 17:00

    Gde nadjose da slete u naselje strave I uzasa I ptice mucki ubijene.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA