Novih 400 pozornika prolazi obuku: Za nekoliko meseci čuvaće Beograđane

Vulin je izjavio da je svrha uvođenja pozornika da život običnog čoveka postane bolji, lakši i bezbedniji

  • 2
VUCIC POLICIJA POLAZNICI PRIKAZ VESTINA Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Oko 400 pozornika prolazi obuku u Centru za obuku policajaca u Sremskoj Kamenici, a oni bi za nekoliko meseci trebalo da budu zaposleni u Beogradu i da preuzmu ovaj posao.

Ovo je, gostujući na jutarnjem prograu TV Hepi, izjavio ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i dodao da je svrha uvođenja pozornika da život običnog čoveka postane bolji, lakši i bezbedniji.

- Imaćemo svog policajca koji će moći da bude u našem kraju, koga ćemo znati, koji će biti deo našeg svakodnevnog života i na koga se oslanjamo - izjavio je ministar.

On je objasnio da ne postoji sitan i krupni kriminal i da kvalitet rada načelnika meri i po tome koliko se građani osećaju bezbedno na području njegovog delovanja i rada.

- Kao što nema teških i lakih droga tako nema krupnog i sitnog kriminala. Kada vas neko u prevozu odžepari, vi se osećate kao da vam je čitav svet srušen. Za vas nema razlike između organizovane kriminalne grupe koja je ubijala ljude i toga što je vaš život odjedanput povređen, što je neko ušao u vaš stan, što vam se dete vratilo bez patika, vama se ceo svet srušio, kakve organizovane kriminalne grupe. To je pitanje na koje ja moram da odgovorim, a pre nego što ja odgovorim, ja pitam načelnika policijske uprave za događaje na prostoru koji obezbeđuje i ja njegov kvalitet rada merim po tome. Kvalitet rada Veska Milića ili Bogdana Pušića merim po tome šta je sa Belivukom i organizovanom kriminalnom grupom, ali kvalitet rada načelnika policijske uprave ili stanice merim po tome koliko su džeparoša našli, koliko puta je njihov policajac prošao ispred škole, primetio sumnjive aktivnosti, priveo nekoga zbog pet grama marihuane - poručio je Vulin.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Voja

    2. jun 2021 | 10:45

    Od koga će čuvati beograd bolje neko da čuva srbiju od beograda smučilo ste nam se kako se odvija Srbija će biti beograd ili beogradski pašaluk

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA