≫ 

Proverili smo kako je dečko za kojim smo tragali pet dana: Majka ga gleda kroz staklo klinike

Pronađen je na Adi Ciganliji

  • 0
Klinika Laza Lazarević, Ada Ciganlija, dečko, silueta Foto: Marko Jovanović, Nikola Tomić, Pixabay

B. J. (24), mladić koji ima bipolarni poremećaj, i za kojim se tragalo tokom maja, i dalje se nalazi u Klinici za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević", a kako saznajemo od njegove majke, njegovo stanje je mnogo bolje. 

B. je nestao 20. maja, a pronađen je pet dana kasnije, tačnije 25. maja . Od kuće je otišao jer nije hteo da pije lekove za bipolarni poremećaj, a s obzirom na problem koji ima, on je, nakon što je pronađen, smešten u ovu kliniku.

Majka kaže da ne pravi nikakve probleme, da je komunikativan i saradljiv.

-  Jedino, nisam sigurna da li je svestan šta je uradio, odnosno da li je svestan rizika. Pod terapijom je. Orijentisan je skroz. Bio mi je rođendan pre neki dan, zvao me je da mi čestita - priča njegova majka B. za Telegraf.rs.

On ne traži da ide kući, a majka ga svaki dan viđa kroz staklo.

- Čujemo se svaki dan. Dobar je - kaže ona i dodaje da je ovo bio prvi put da njen sin ode od kuće i da se ne javlja nikome:

- Uvek bi ostavio trag gde bih mogla da ga nađem. Ali, to bi bilo na dan. Nikad ovako. Ovo me je sada malo iznenadilo. Dve godine je bio miran, potpuno, bez ikakvog ispada. Radio je. Epidemija to nije ni dozvoljavala, pa me je sve ovo iznenadilo. Ali, treba uvek znati da ljude sa bipolarnim poremećajem ne možete da zatvorite u kuću - kaže majka B. J.

Mladiću je, inače, bipolarni poremećaj dijagnostikovan sa 16 godina. Kako je vreme prolazilo, on sazrevao i sam odlazio kod lekara majka je mislila da je bolje.

Desilo se, međutim, da je prošlog meseca otišao od kuće. Za njim se tragalo 5 dana, na sreću pronađen je.

Video: Šta treba da znamo kada neko nestane

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA