Vakcinacija na Zemunskom keju i ovog vikenda

Građani mogu da se vakcinišu Sinofarm i Fajzer vakcinama

  • 0
Vakcinacija na Zemunskom keju Foto: Gradska opština Zemun

Do večeras u 19 sati, ali i u nedelju, od 11 do 19, na Zemunskom keju postavljen je mobilni punkt za imunizaciju i građani mogu da prime vakcine Sinofarm i Fajzer, navode iz GO Zemun.

- Ovo je treći put da Gradska opština Zemun u saradnji sa Domom zdravlja Zemun organizuje imunizaciju građana na Zemunskom keju. Veoma su značajni mobilni punktovi, jer se na ovaj način približavamo građanima, i oni ne moraju da odlaze do zgrade Doma zdravlja ili ambulante. Do sada je u Zemunu aplikovano oko 110.000 doza vakcina, i prešli smo cifru od 50 posto vakcinisanih građana. Očekujemo dobar odaziv i ovoga vikenda, i pozivam mlade od 16 do 18 godina da se prošetaju do Keja i vakcinišu. Ovde ih čeka pedijatar i uz lekarsku saglasnost oni će moći da prime vakcinu Fajzer - rekla je Andrijana Kukolj, pomoćnik predsednika GO Zemun.

Ceo proces od prijave do vakcinacije traje nekoliko minuta i građani koji prvu dozu prime na mobilnom punktu revakcinišu se u domovima zdravlja na teritoriji gde imaju prebivalište.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA