Zašto Glover uživa u svom poslu: Predstavljamo "kancelariju" kojom krstari beogradskim ulicama

Moj najbolji prijatelj tokom radnog dana je električni bicikl, kog ne bih menjao ni za tri automobila - rekao je Stefan

  • 7

Glovo, jedina platforma u Srbiji koja omogućava dostavu doslovno "bilo čega", kod nas posluje skoro dve godine. Pored inovativne aplikacije preko koje može jednostavno i brzo da se poruče hrana, proizvodi iz apoteka i supermarketa, knjige, uz kurirske usluge za razne druge potrepštine, na naše prostore Glovo iz meseca u mesec donosi brojne inovacije. Jedna od njih je i činjenica da Gloveri, kuriri sa velikim žutim rančevima, sve češće "krstare" beogradskim ulicama na modernim električnim bicklima, koji im olakšavaju posao, ali i doprinose zdravijem okruženju. Poseban kuriozitet je da su ti bicikli proizvedeni upravo u Srbiji.

- Moj najbolji prijatelj tokom radnog dana je električni bicikl, kog ne bih menjao ni za tri automobila, jer mogu da koristim prečice i parkiram bilo gde. U odnosu na običan bicikl, brže dolazim do odredišta, manje se umaram, posebno na uzbrdicama. To mi omogućava da imam veći broj isporuka u jednom satu ili jednom danu - ispričao je Stefan, nakon što je preuzeo namirnice u marketu IDEA organic na Dorćolu i krenuo ka Vračaru.

Glovo Foto: Printscreen

Upravo mu je luksuz da ne mora da okreće pedale pomogao da vozeći Nemanjinom ulicom stigne do Slavije pre automobila koji su čekali u koloni. U skladu sa Glovo standardom da u roku od 35 minuta porudžbina stigne na željenu adresu, Stefan je vrlo brzo iz jednog dela grada došao u drugi.

- Zahvaljujući ovom poslu, ne trebaju mi kondicioni treninzi, jer sam stalno u pokretu! Lepa strana je i to što pomažem starijima, jer putem aplikacije imaju veću dostupnost stvari koje su im potrebne iz apoteke ili prodavnice. S druge strane, primećujem i da uveseljavamo decu, jer kada god nas vide, raduju se, mašu nam i javljaju se "ćao Glovo" - priča Stefan sa osmehom.

Glovo Foto: Printscreen

U njegovom žutom rancu, najčešće se nalazi hrana. U najvećem broju slučajeva, reč je o pomfritu, jer je u ponudi svakog restorana i služi se i kao dodatak glavnom jelu. Slede pljeskavice ili burgeri, kao i pasta karbonara. Najviše posla za njega i njegove kolege u devet gradova Srbije, ima u vreme ručka, odnosno od 14 do 15 sati, kao i u večernjim satima, od 19 do 20 sati.

Kada se sretnu, "gloveri" obavezno mahnu ili zatrube jedan drugom, a ukoliko voze bicikle, obavezno je i rukovanje ili zagrljaj. To smo imali prilike da vidimo kada je Stefan sreo kolegu, nakon čega nam je otkrio da najviše voli da radi za kompaniju Glovo upravo zbog društva.

- U poslednje vreme zapošljavaju sve više mojih vršnjaka sa kojima se družim i posle radnog vremena, ali i sve više devojaka - istakao je Stefan, nakon što je isporučio dostavu na Vračaru.

Sledeća je već stigla, a bicikl je spreman za novi krug i lagani "ples" po ulicama.

Kako je isporuka izgledala iz Stefanovog ugla, pogledajte u sledećem videu na početku teksta.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • miki

    12. jun 2021 | 09:24

    Ide ulicom kao glineni golubovi sreca pa jos niko nije zgazen bitan je samo profit, izboritese za trake za bicikliste

  • Mile

    10. jun 2021 | 19:14

    Da dok ne počne košava,

  • VR

    10. jun 2021 | 23:17

    Glovo je mnogo bolja, jednostavnija i pravednija aplikacija od Wolt-a.Reklamacije kod Glova lakše i ljudi ti se jave na telefon jer pratis kurira i vidis njegov broj telefona za kontakt.Uvek se ako dodje do greske iskupe besplatnom sledecom dostavom.Dok Wolt se samo izvinjava i boli ih uvo sto su ti pi peti put otkazali narudzbu bez da pozovu i pitaju da li hoces nesto u zamenu.Ako narucis 10 stvari, a nema jedne od njih oni ti sve otkazu i storniraju uplatu karticom pa moras ponovo sve ispocetka.Glovo te pozove i pita hoces li ostalo ili da li to sto jedno fali da zamene necim drugim.Wolt nema tel broj nego moras da drzis ukljucen pc do god četujes sa njima i tamo te obaveste da otkazuju narudzbu a ti si narucio i smaras da si zavrsio i cekas isporuku i ne vidis da nece doci ako ti njihova aplikacija nije ostala ukljucena.Teski smorovi koji se nikada ne sete da te za zajebanciju nagrade bar sledecom besplatnom isporukom.Zato Glovo je po meni daleko bolji.Jedino sto je Wolt prigrabio vise pekara i restorana ali nadam se da ce ih Glovo prestici.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA