≫ 

Tužne slike posle požara na Novom Beogradu: Vlasnik perionice u očaju gleda zgarište, izgubio je sve

Stanari obližnjeg nehigijenskog naselja kažu da je zbog plamena nastala panika, malo je falilo da zakači prve kuće

  • 9

Gigantski oblak dima, zavijanje sirena i haos koji je na Novom Beogradu nastao tokom velikog požara, sinoć je uznemirio ceo grad. Danas, međutim, na zgarištu u Milutina Milankovića, kraj železničkog stajališta Tošin bunar i romskog naselja, vidi se tek poneki znak požara. Prave razmere štete otkrivaju se tek kada zavirite u dva objekta koja su planula - skladište guma i automobilsku perionicu i radionicu.

Nisu gorele stambene barake, već zidani objekti pokraj nehigijenskog naselja.

Unutra je sve pretvoreno u garež. Sav alat, mašine, pa i računar i kasa u radionici pretvoreni su u pepeo. Mogu se videti i boce koje su bile u plamenu, jedna od njih liči na plinsku, ali nam je gazda rekao da je imao isključivo boce acetilena.

Sedeo je i posmatrao kako je celokupan imetak uništen. Gotovo suznih očiju jedva je progovarao, ne želeći da komentariše ništa dok policija i inspekcija ne završe svoj deo posla.

- Dve demonterke, dve balanserke, dva kompresora... Četiri mašine za pranje. Sve je sagorelo. Redovno smo plaćali porez, bez dinara prema državi, prema ikome - priča nam vlasnik Lj.

Za to vreme, radnik je čistio smetlište.

- Požar je krenuo iz magacina guma. Pozvao me je komšija i kad sam otvorio vrata video sam da tamo gori. Ne znam šta je moglo da se zapali tamo. Brzo sam izvukao i ispomerao automobile koji su bili tu, a kada je došla policija rekli su da nije više bezbedno da se ulazi. Hteo sam da pokupim laptop, na kome se nalaze snimci kamera. Sve je to izgorelo, sad možemo samo da nagađamo šta je uzrok požara - ispričao nam je radnik.

Izgorela je i kasa, i pečat i sve, kaže radnik. Šteta je - totalna.

Stanari obližnjeg nehigijenskog naselja kažu da je zbog plamena nastala panika, malo je falilo da zakači prve kuće u naselju koje se proteže do Tošinog bunara.

- Čuli smo kako gore gume i eksploziju. Uplašili smo se, ovde su sve kuće, deca su plakala, ima trudnih žena - pričaju stanarke naselja.

Jedan dečak odmah se pohvalio da on "nije plakao", a stanari su nas uputili na vlasnika perionice.

Ovaj požar gasilo je sinoć 27 vatrogasaca, koji su intervenisali sa 8 vozila. Srećom, niko nije bio povređen.

Osim magacina i radionice, potpuno je uništen i prednji deo vozila koje je bilo parkirano ispred.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rile

    18. jun 2021 | 15:37

    Onaj ko pali plaćen je od onoga koji kupuje. Zasmetalo si nekome zato što si pošten.

  • Dragan Tosic

    18. jun 2021 | 14:56

    Zao mi je

  • Đorđe

    18. jun 2021 | 15:55

    Živ si i zdrav, hvala Bogu da niko nije stradao niti je povređen, sve u životu ide nekim putem gore pa dole pa opet gore. Glavu gore, sve polako ispočetka

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA