• 7
 ≫ 

Havarija u Mladenovcu, nemaju vode: Neko je isekao kablove koji vode od trafostanice prema bunarima?

 ≫ 

Sve je počelo 23. juna, kada je Elektrodistribucija isključila bunare na ceo dan, pa je došlo do prekida u vodosnabdevanju, kaže predsednik opštine

 • 7
Kuhinja, slavina, sudopera, česma, radna površina

Foto: Pixabay

Postoje sumnje da je neko isekao kablove koji vode od trafostanice prema bunarima "Vodovoda" u Mladenovcu kako bi ovo mesto danas ponovo ostalo bez vode, a kako saznajemo, sumnja se i da su kablovi namerno isečeni.

Tokom prethodne noći došlo je do havarije na trafostanici u Mladenovcu zbog čega je obustavljeno napajanje bunara iz kojih se grad snabdeva vodom. Isto se dogodilo pre dva dana kada je pet sati mladenovački vodovod ostao bez struje zbog čega je dve trećine Mladenovca ostalo bez vode. Velikim naporima zaposlenih u mladenovačkom vodovodu do sinoć je uspostavljeno stabilno vodosnabdevanje da bi se noćas desila nova havarija.

Kako je za Telegraf.rs rekao Vladan Glišić, predsednik opštine Mladenovac, sve je počelo 23. juna, kada je Elektrodistribucija isključila bunare na ceo dan, pa je došlo do prekida u vodosnabdevanju, jer su bunar prestali da rade.

- Taj dan je ceo grad ispraznio rezervoar. U 19 sati je došla voda, u 20 je počela ponovo da nestaje. Borili smo se dva dana da to vratimo u redovno stanje. Onda je tokom nevremena trafostanica pregorela. Očekujemo da će radnici elektrodistribucije da poprave u toku popodneva kvar, za sat, dva i čim se uključi struja krećemo sa proizvodnjom i do sutra nadamo se da ćemo normalizovati vodosnabdevanje - kaže Glišić.

Prema njegovim rečima, građanima se pomaže cisternama sa vodom.

Kako kaže, čuo je da se sumnja da je neko namerno sabotirao rad vodovoda.

- Organi su izašli na teren, rade, očekujemo da profesionalno odrade svoj posao i ako se to utvrdi kao tačno, ja sam zaprepašćen da neko na taj način može da se igra životima ljudi. Vidim i da se od pre dva dana najavljuje protest, ali kako je neko pre dva dana znao da ćemo imati ovakvih problema - navodi Glišić.

Čitav slučaj je prijavljen policiji i nadležnom javnom tužiocu. U međuvremenu zaposleni u mladenovačkom vododovodu, kao i zaposleni u Elektrodistribuciji Mladenovac ulažu ogromne napore da upostave stabilno napajanje mladenovačkih bunara strujom.

Video: Oboreni svi rekordi: Tokom 24 sata borbe s nepogodom, ispaljene su 1.204 rakete

(Telegraf.rs

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Darko

  26. jun 2021 | 21:34

  Mnogo netačnih stvari je izrečeno, pošteno bi bilo podneti ostavku ako do 27. 06. sva naselja ne dobiju vodu. Kad se pokrene proizvodnja veoma brzo voda stiže do svih potrošača a ovo bogami putuje do nekih naselja 48 sati što je prosto nemoguće.

 • Hm

  26. jun 2021 | 16:51

  Neko? Da nije manjina u pitanju?

 • Paja

  26. jun 2021 | 21:38

  E problem je što u Srbiji zakonodavstvo ne prepoznaje DIVERZIJU, a u SAD bi se takav atak čak smatrao i terorizmom. U Srbiji se to tretira kao ''sitna krađa ili drska krađa'' a narod neka ispašta. Žuti su izmenjali sve zakone i napravili takav haos da se pošten građanin stidi što je pošten, jer od poštenja i časti samo štete ima a koristi ni na vidiku, a jedina mu je uteha što nema posla sa policijom i sudom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA