"Najlepše je pozdraviti najbolje đake": Uručene nagrade najboljim đacima beogradskih škola

Radojičić se osvrnuo na prošlu godinu i zahvalio direktorima škola i đacima što su se pridržavali svih epidemioloških mera

  • 0
Zoran Radojičić Foto: Beoinfo

Nagrade najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola u Beogradu uručene su danas, a svečanoj ceremoniji prisustvovali su gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić i gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

Monografiju "Sveti Sava spomenica" i tablet računare dobilo je 198 najboljih osnovaca koji su đaci generacije, a nagrađeno je 87 najboljih srednjoškolaca koji su dobili laptop računare i monografiju "Srbija - gradovi, opštine, naselja".

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić rekao je u svom obraćanju u Kombank dvorani da je jedan od najlepših trenutaka koje je doživeo kao gradonačelnik taj što može svake godine, na dodelama nagrada, da pozdravi najbolje đake generacije.

- Zahvaljujem se deco još jednom na svemu što ste uradili u prethodnoj godini za vaše obrazovanje, ali i za vaš grad - naveo je Radojičić.

On se osvrnuo na prošlu godinu i zahvalio direktorima škola i đacima što su se pridržavali svih epidemioloških mera i sprečili da dođe do većeg širenja korona virusa u školama.

- Veliki izazov je bio organizovati nastavu u tim uslovima, a kombinacija nastave koju ste uspeli da organizujete govori o tome da svi zajedno možemo da damo dobre rezultate - istakao je Radojičić.

On je rekao da kombinovano klasično i digitalno obrazovanje značajno, jer pomaže mladim ljudima da stiču znanja potrebna za digitalni svet.

- Obrazovanje je pre svega važno zato što čovek mora da ima kontinuitet i da se stalno edukuje, zbog čega se stalno mora unapređivati znanje - zaključio je Radojičić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA