NIS nastavio sa podrškom obrazovnim ustanovama

Osnovna škola „Sveti Sava“ u Beogradu dobila moderno opremljeni kabinet za ruski jezik

  • 0
Foto: Vadim Smirnov

U želji da učenici u Srbiji imaju najbolje moguće uslove za obrazovanje, kompanija NIS nastavila je sa podrškom školama u našoj zemlji. Tako je beogradska Osnovna škola „Sveti Sava“ dobila renovirani kabinet za ruski jezik, zahvaljujući podršci kompanije NIS, u saradnji sa Ambasadom Ruske Federacije i Srpskim odeljenjem Međunarodnog javnog fonda jedinstva pravoslavnih naroda. Moderno opremljeni kabinet u potpunosti je adaptiran i prilagođen potrebama učenika koji su se opredelili za učenje ruskog jezika u ovoj obrazovnoj ustanovi.

Aleksandar Bocan-Harčenko, ambasador Ruske Federacije u Republici Srbiji, pozvao je učenike da izučavaju ruski jezik i tako ostvare direktan uvid u kulturu bratskog naroda.

- Otvaranjem ovih učionica kompanija NIS pokazuje da će ostati društveno odgovorna kompanija koja misli na budućnost, a nemoguće je zamisliti da se jedna ozbiljna, ruska i srpska kompanija, ne bavi ovako važnom temom. NIS pruža podršku i vodi u sigurnu budućnost, a otvaranje ove učionice jedan je od načina kojima to kompanija postiže, rekao je Bocan- Harčenko.

Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora NIS-a, naveo je da i današnji događaj opravdava moto kompanije – „Budućnost na delu“.

- To što mi radimo danas pokazuje duh naše kompanije, ambasade i Grada Beograda, da gledamo u budućnost. Bez obzira na to što je naše poslovanje prošle godine bilo u složenim uslovima, mi ne odustajemo od našeg strateškog opredeljenja, a to je ulaganje u obrazovanje, ulaganje u budućnost, ulaganje u mlade ljude, rekao je Smirnov.

Foto: Aleksandar Bocan-Harčenko

Andreja Mladenović, pomoćnik gradonačelnika Beograda, govorio je o prijateljstvu srpskog i ruskog naroda i pozvao učenike da koriste sve prednosti renoviranog kabineta.

- Hvala kompaniji NIS, sa kojom izuzetno dobro sarađujemo, ovo je jedna od mnogih učionica koje smo do sada otvorili. Mnoga deca su dobila mogućnost da se u adekvatnim uslovima pripremaju za život koji dolazi. NIS prepoznaje potrebu za ulaganjem u obrazovanje i svesni su da treba da ulažu u mlade i da budu prisutni u životima mladih. Morate težiti znanju koje će vas sigurno staviti na stepenik više od ostalih, a kompanija NIS prepoznaje značaj društvene odgovornosti, rekao je Mladenović.

Foto: Andreja Mladenović

Podrška Osnovnoj školi „Sveti Sava“ jedna je od mnogobrojnih aktivnosti koje je kompanija NIS realizovala u želji da doprinese unapređenju uslova za obrazovanje u školama u Srbiji. Tako je NIS od 2009. godine u domaći obrazovni sistem uložio više od 6,7 miliona evra kroz različite društveno odgovorne programe.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA