Prekršajni nalozi za 20 vozila u kojima nije radila klima: Pojačan nadzor u prevozu zbog vrućina

Iz Sekretarijata za inspekcijske poslove apeluju na prevoznike da uključuju rashladne uređaje

  • 11
Autobusi vrućina Foto: Mateja Beljan

Saobraćajni inspektori Sekretarijata za inspekcijske poslove zbog visokih temperatura pojačano vrše nadzor nad funkcionalnošću i ispravnošću klima-uređajavozilima kojima je odobreno obavljanje javnog linijskog prevoza putnika na teritoriji grada Beograda, saopšteno je iz ovog sekretarijata.

Kontrole se sprovode na terminusima svakog radnog dana, u dve smene. Tokom prethodna tri dana, saobraćajni inspektori ovog sekretarijata izvršili su 201 pregled vozila javnog linijskog prevoza putnika.

Kako se navodi u saopštenju, u dvadeset vozila konstatovana je nefunkcionalnost rashladnih uređaja zbog čega su saobraćajni inspektori prevoznicima izdali prekršajne naloge.

Inspektori Sekretarijata za inspekcijske poslove će nastaviti sa svakodnevnim kontrolama ispravnosti klima-uređaja u vozilima javnog prevoza.

Iz ovog sekretarijata apeluju na prevoznike da uključuju rashladne uređaje i vode računa o njihovoj ispravnosti, jer će svako nepoštovanje propisa biti adekvatno sankcionisano, nalazi se u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bg

    2. jul 2021 | 15:23

    Kaznjeni su samo privatni autoprevoznici, stare skljopocije GSPa i dalje voze bez klime .

  • Shone

    2. jul 2021 | 15:18

    Evo ova zena je npr pametna ponela sama svon ventilator... A ne da razmislja.... :)

  • 🔴🔵⚪

    2. jul 2021 | 15:09

    Ako, tako i treba, a ne da se kuvamo u bus plusu na 40++, a klime ne rade.Mene je takav znoj oblio kad sam se vozio na liniji 85, bukvalno sam se skuvao u prevozu..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA