Peraja nalik ajkulinim vire iz vode na Adi: Ljudi u šoku, mnogi pokušali da odgonetnu misteriju

Ova pojava zaintrigirala je mnoge entuzijaste, te je izvesno da će se neko upustiti u avanturu utvrđivanja "identiteta" stvorenja iz Save

  • 13

Mnogi koji su se tokom dana našli na plažama Ade Ciganlije mogli su da ugledaju nesvakidašni prizor, koji iznenađuje, zbunjuje, ali i uteruje dozu straha. Naime, jutros je jedna Beograđanka na svom Tviter nalogu objavila video na kojem se vidi kako peraja, nalik ajkulinim, vire iznad površine vode. 

Prvo pitanje koje su mnogi postavili bilo je - odakle ajkula u slatkoj vodi?

Ipak, sudeći po komentarima, ovde nije bilo reči o ovoj opasnoj morskoj životinji, već o nekoj, možda manje poznatoj, vrsti slatkovodne ribe. Veliki primerak štuke ili možda kečige, bila su nagađanja mnogih, ali koje stvorenje je zaista u pitanju ostala je misterija. Bar dok se nije oglasio jedan Dušan, koji je u objavi i bio upitan da razjasni ovaj slučaj.

"Najpribližnije, prema repnom i leđnom peraju, je štuka kapitalac koju ću morati da potražim prvom prilikom. Ova bi možda bila dokaz da primerak od 1,5m nije samo ribolovačka prička", napisao je on.

Ipak, neki su tvrdili da je reč o vrsti koja se zove "tolstolobik".

Uglavnom, ova pojava zaintrigirala je mnoge entuzijaste, te je izvesno da će se neko upustiti u avanturu utvrđivanja "identiteta" stvorenja iz Save. Za pojedine, u šali kažu, važno je samo jedno - da nije ajkula.

Moguće je da će zbog ovog prizora gužve na Adi ovih dana biti manje, te će samo oni najhrabriji nastaviti da se rashlađuju u društvu nepoznate životinje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Grunf

    3. jul 2021 | 22:14

    Bez panike. Ovo nije velika bela ajkula nego frižider koji ste bacili u Savu.

  • Skabio

    3. jul 2021 | 23:18

    Covek zaba. Godinama zivi tu

  • Dak

    3. jul 2021 | 22:23

    To nije ni ajkula ni riba, nego necija nrslana salaaaaaa pa vidi se kako ide cas levo cas desnooo...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA