Najatraktivniji fakulteti BU popunili sva mesta: Najveći broj prijavljenih kandidata je na FON-u

Ove godine primetno je više kandidata i za Medicinski fakultet

  • 1
Fakultet Organizacionih Nauka, FON, znanjem protiv Marfija FON / Foto: Wikimedia/Vladimir Alic

Ove godine je izuzetna zainteresovanost za upis na Univerzitet u Beogradu, a najatraktivniji fakulteti popunili su sva mesta u prvom upisnom roku, rekao je danas Tanjugu prorektor za nastavu UB Petar Bulat.

Završetak upisa na fakultete planiran je za 16. jul, a za Beogradski univerzitet prijavljeno je 19.240 kandidata na 15.134 raspoloživa mesta.

Najveći broj prijavljenih kandidata je na Fakultetu organizacionih nauka - 2.240 na 820 mesta, dok je najveći broj kandidata na jedno raspoloživo mesto na Stomatološkom fakultetu.

Po programima najviše je popularna psihologija, na kojoj je više od šest kandidata konkurisalo na jedno raspoloživo mesto, navodi Bulat.

- Najatraktivniji fakulteti popunili su sva mesta u prvom upisnom roku, kao što je FON, ETF i svi programi koji imaju veze sa IT već su u prvom upisnom roku popunjeni - rekao je Bulat za Tanjug nakon sednice Senata.

Ove godine primetno je više kandidata i za Medicinski fakultet, za oko 10 odsto nego prethodne.

- Za oko stotinak više kandidata - precizirao je Bulat i dodao je najveći broj mesta na fakultetima biomedicinskih nauka takođe popunjen.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Salamander

    7. jul 2021 | 17:41

    Moj bivsi fakultet drzite se omladino njega I elektro tehnickog fakulteta buducnost je u velikim firmama I u inostranstvu lakse se dolazi do posla

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA