≫ 

Pravi se "mini okretnica" na Studentskom trgu, slede velika istraživanja na ovoj lokaciji

Na Studentskom trgu okreću se trolejbuske linije 28, 29 i 41, kao i autobuske 31 i 22A

  • 3
Studentski trg Foto: GSP Konkursna dokumentacija/Google Maps

Okretnica na Studentskom trgu uskoro će, privremeno, biti značajno smanjena, jer je u planu iskopavanje ovog prostora i ispitivanje arheološkog nalazišta.

Gradsko saobraćajno preduzeće "Beograd" raspisalo je javnu nabavku Radovi na izgradnji privremene okretnice trolejbusa na Studentskom trgu sa izradom projekta, a kojom se, kako se može videti na situacionom planu, predviđa da se vozila okreću u jednoj traci u zoni Ulice Studentski trg, na samom početku sadašnje okretnice.

- Trolejbuska okretnica na Studentskom trgu je privremenog karaktera i biće u funkciji za vreme izvođenja istraživačkih radova na ovom lokalitetu. Privremenu okretnicu će koristi sve trolejbuske i autobuske linije koje u redovnom režimu završavaju na Studentskom trgu. Za izgradnju ove okretnice GSP "Beograd" je raspisao tender i realizacija projekta će zavisiti od dinamike definisane ugovorom sa izabranim ponuđačem - kazali su za "Telegraf" u Sekretarijatu za javni prevoz.

Studentski trg Foto: Mateja Beljan

Dodaju da će nakon završetka svih planiranih radova na Studentskom trgu sve linije će biti vraćene na staru trasu.

Na Studentskom trgu okreću se trolejbuske linije 28, 29 i 41, kao i autobuske 31 i 22A.

Prema ranije iznetim planovima, potez od Trga republike do Pariske, trebalo bi da bude pretvoren u pešačko-tramvajsku zonu, a Studentski trg rekonstruisan. Ispod njega predviđena je podzemna garaža, a na samom trgu postavljanje spomenika dr Zoranu Đinđiću.

Studentski park Foto: Marko Jovanović

Na ovoj lokaciji se, inače, nalaze stare rimske terme, objekti koji su otkriveni još sedamdesetih godina. Deo iskopina stajao je neko vreme otvoren, da bi se kasnije, zarad očuvanja kulturnog dobra odlučilo da se ono ponovo zatrpa zemljom. Istraživanja tek treba da pokažu šta se sve nalazi na ispod zemlje na Studentskom trgu i u parku.

Video: Belom princu se nigde ne žuri, kao laf leži i gleda sve oko sebe: Pas se sklonio od kiše u autobus

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Andrijana

    15. jul 2021 | 11:20

    Neće mu valjda i spomenik dići što je previše previše je, od ovih sam se bar bolje nadala, ali šta da se radi. Nadam se da će sve nazive što je dotični dobio da mu se oduzmu, nije zaslužio NIŠTA. Vratite pravim zaslužnim ljudima njihove bulevare, trgove, škole itd.

  • 🔴🔵⚪

    14. jul 2021 | 14:15

    Nacice dokaze da smo starosedeoci na Balkanu, tj Iliri, kako nas vode kroz istoriju!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA