≫ 

Potop u beogradskim naseljima: U Vojvode Vlahovića poplavljeno 20 kuća, autobusi mile kroz bujice

Nevreme je prestonicu zadesilo oko 18 sati

  • 13
Beograd, nevreme, kiša, potop, potopljeni automobili Foto: Tanjug/Rade Prelić

Velika količina padavina, praćena jakim vetrom, grmljavinom i sitnim gradom sručila se popodne, oko 18 sati, na prestonicu, a među najteže pogođenim područjima u ovoj nepogodi jeste beogradsko naselje Vojvode Vlahovića.

Kako se vidi na snimcima koje su građani delili na društvenim mrežama, poplavljeno je oko 20 kuća, a ulicama teku reke.

Saobraćaj se zbog toga u ovom, ali i drugim delovima Beograda, odvija usporeno. Zabeleženo je i kako se autobus gradskog prevoza jedva probija kroz bujicu.

Trenutno, nebo iznad glavnog grada paraju jake munje.

Nevreme je bilo toliko jako da je na Banovom brdu srušeno celo drvo.

U Blagoja Parovića drvo je palo na kolovoz i delimično zaustavilo saobraćaj. Srušilo se kod stanice autobusa na liniji "23" i "53".

Takođe, u istom naselju, od velike količine vode izlila se i kanalizacija, te se, kako su pisali korisnici Tvitera, na potezu oko Blagoja Parovića i Požeške oseća neprijatan miris izlivenih fekalija.

Neposredno pred oluju, RHMZ je upozorio na dolazak nepogoda na područje Beograda.

- Na jugoistoku, jugu i zapadu Srbije, kao i u Bačkoj u naredna dva sata nestabilno, mestimično sa pljuskovima i grmljavinom, a lokalno je moguća i pojava grada. Na teritoriji Beograda kratkotrajan pljusak sa grmljavinom - navodeno je tada na sajtu RHMZ.

Međutim, padavine su potrajale par sati, te je izdato novo upozorenje.

U narednih sat do dva vremena na celoj teritoriji Beograda, na području opština Smederevo i Požarevac, u oblasti Kolubarskog, Severno-Bačkog i Zapadno-Bačkog okruga jaki plјuskovi, grmlјavina i jak i olujni vetar, uz lokalnu pojavu grada. Oblačnost se premešta dalјe na severozapad ka Mačvanskom okrugu, Sremu, južnom i srednjem Banatu i Slavoniji - saopštio je RHMZ.

Video: Potop u Pirotu: Poplavljene ulice, automobili kroz duboku vodu pokušavaju da se probiju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • "Beograđani dedo"

    18. jul 2021 | 22:46

    To naselje je pravljeno bez ikakvih urbanističkih dozvola. Dođe čovek iz pm, kupi parče zemlje i pravi kuću. Ko te pita za infrastrukturu. Inspekciji teško da pomere dupe iz fotelje i dobijete gradsko naselje koje postaje ozbiljan problem posle svake kiše ili snega.

  • Sd

    18. jul 2021 | 21:40

    Nevreme je svuda ne samo u prestonici🤔🤔

  • Goks

    18. jul 2021 | 23:36

    Ljudi, preziveo sam poplavi, nemojte negativne komentare da stavljate! Zlo i naopako, budes zarobljen u kuci, voda nadzire, a ti ne mozes nigde izaci. Jedva sam spasao trudnu suprugu, kad god vidim poplave setim se tih scena. Ne daj Bože nikome, pa ni neprijateljima!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA