U beogradskim domovima više mesta za brucoše: Prijava kreće od 1. septembra

U poslednje tri godine broj mesta za brucoše povećan je za više od 30 odsto

  • 1
Beograd Vanredna situacija u Beogradu / Foto: Tanjug/Nikola Anđić

Ove godine u Beogradu mesto u studentskim domovima trebalo bi da dobije oko 1.350 budućih brucoša.

Od 1. do 15. septembra oni će moći da se prijave za smeštaj u nekom od studentskih domova u sklopu Ustanove Studentski centar "Beograd", a kako je rečeno Tanjugu, kapacitet je proširen i ove godine moći će da primi više zainteresovanih.

Kako navode, to je omogućeno zahvaljujući proširenju kapaciteta, adaptacijom prostora koji se nisu koristili i onih u kojima su bili smešteni privatni stanari, kao i pojačanim kontrolama i boljom organizacijom raspodele.

Zamenik generalnog direktora te ustanove Vladimir Cvijović navodi da svake godine za beogradske domove konkuriše više od 2.000 budućih brucoša.

U poslednje tri godine broj mesta za brucoše povećan je za više od 30 odsto, a Cvijović ističe da će se i narednom periodu raditi na tome.

Kako kaže, očekivanja su da će ove godine "u startu" mesto u domovima dobiti 1.350 brucoša.

Pravo na smeštaj imaju studenti koji prvi put upisuju prvu godinu osnovnih akademskih ili integrisanih studija, čije školovanje finansira država, koji imaju državljanstvo naše zemlje ili države u regionu i čije prebivalište nije u sedištu visokoškolske ustanove na kojoj studiraju.

Takođe, posmatra se uspeh iz srednje škole, kao i prosek primanja po porodici.

U beogradskim studentskim domovima trenutno je oko 15 odsto studenata od 10.500 koliki je ukupan kapacitet.

- U domovima je sada oko 1.600 studenata. Stanje je stabilno, jedan student je pozitivan na koronu, ali on je izolovan - navodi Cvijović i ističe da studentski domovi nisu ništa više rizični za prenos korone nego bilo koja druga ustanova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ariljac

    21. jul 2021 | 10:19

    A u Arilju nikad manje mesta za decu u vrticu.Za 90_oro dece nema mesta.Mnogo parova ce morati da se snalazi.Poziva se na natalitet a ovamo posle jedan roditelj mora da napusti posao.Gde je logika ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA