• 3

Lažni radnici "Vodovoda" zvone na vrata Beograđana: Nude aparate za filtraciju vode

Iz JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" upozoravaju sugrađane da voda iz prestoničkih cevi ne treba dodatno da se filtrira i da ovi trgovci nisu njihovi radnici

  • 3
Doktor, čaša vode, zdravlje

Foto: Shutterstock

Nepoznate osobe su se proteklih dana, na nekoliko lokacija u Beogradu, lažno predstavljale kao radnici JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija", nudeći sugrađanima aparate za filtraciju.

Iz ovog preduzeća upozoravaju sugrađane da voda iz prestoničkih cevi ne treba dodatno da se filtritra jer je dobrog kvaliteta, te da ovi trgovci nisu njihovi radnici.

Lažni radnici "Vodovoda" pozivali su sugrađane da u zakazanim terminima budu kod kuće, kako bi im oni predstavili aparate za filtraciju koja je, kako navode, "neophodna da bi voda bila dobrog kvaliteta".

- Ukoliko postoji potreba da se vanredno izvrši kontrola kvaliteta vode na pojedinim lokacijama, naši radnici su u obavezi da prilikom svakog takvog dolaska kod naših potrošača pokažu službenu legitimaciju - ističu u "Beogradskom vodovodu".

- Služba sanitarne kontrole vode u više navrata je utvrdila da je voda, tretirana aparatima za filtraciju, nedopustivo demineralizovana. Takva voda, sa veoma niskom provodljivošću i promenjenim svojstvima, ne može neograničeno da se konzumira za piće.

JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ potrošačima poručuje da nema potrebe za dodatnim filtriranjem vode za piće koja je u potpunosti ispravna i standardno dobrog kvaliteta. Osim što nema zdravstvenih i tehnoloških opravdanja za naknadnim filtriranjem, građanima to predstavlja i nepotreban trošak.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Namćor

    Ne otvaram vrata NIKOME, niti se javljam na fiksni.

    9
    0

    Podelite komentar

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima