Šok posle požara u Bloku 70. Stanari dežurali do 5, Kinezi očajni: "Katastrofa, gde ćemo sad?"

Plašili smo se da vatra ne zahvati i naše zgrade, priča jedna od stanarki

  • 73

Do pet sati nismo spavali, vatrogasci su se 12 sati borili sa vatrom. Pa nije ovaj centar predviđen za toliko robe, priča za Telegraf.rs Višnja Vrbić, jedna od stanarki Bloka 70 u kojem je juče stravičan požar progutao Kineski tržni centar.

Višnja živi u zgradama odmah preko puta Kineskog tržnog centra i kaže da su stanari strahovali da se vatra, koja je gutala sve pred sobom, ne proširi i zahvati i stambene zgrade. Stanari ne pamte kada su sirene toliko zavijale njihovim krajem.

- Prizor je bio jeziv. Prvo se dole video dim. Bila sam napolju, međutim kada sam se popela gore u stan, videla sam da je to mnogo veće. Do jutros su vatrogasci gasili vatru, 12 sati su oni gasili vatru - kaže Višnja za Telegraf.rs.

Žao joj je, kaže, što je Tržni centar izgoreo. Svesna je međutim, da on nije predviđen za toliku količinu robe koju je imao unutra.

- To su pregrađeni lokali, normalno, ali kada smo se mi doselili tu su bile zlatare, onda po neki kafić... Kada su došli Kinezi, to se napunilo robe... Drugo, njima tu stoje kombiji. Ne znam da li vidite ali nemaju točkove, a non-stop tu stoje. Vatrogasci tu nisu mogli da priđu od tih kombija. Žao mi je i tih ljudi, a hvala Bogu da niko nije stradao - rekla je Višnja za Telegraf.rs.

Kinezi očajni: "Kažite vi nama gde ćemo!? Katastrofa! Katastrofa"

Kinezi samo sležu ramenima, gledaju u centar koji i dalje dimi dok sede na robi koju su uspeli da iznesu i ponavljaju "katastrofa".

- Ne znam - kratko je tek uspela da izusti za Telegraf.rs jedna Kineskinja na pitanje gde će sada sa robom.

Na molbu da je slikamo, kaže "nećem" i dodaje:

- Slikajte robu. Mnogo je propalo.

Kinez do nje, vidi se smeje se od muke, upada i kaže: "Kažite vi nama gde ćemo. Katastrofa! Katatarofa".

Garež, pepeo, crnilo... Dim... Ovako od jutros izgleda unutrašnjost Kineskog tržnog centra u Bloku 70. Kinezi ulaze, gledaju, pokušavaju da spasu od robe šta se spasiti može. U požaru je, inače, lakše povređen jedan vatrogasac.

Neverica u njihovm očima, a kada ih nešto pitate, samo odmahuju rukom: "Ne razumem... ne razumem" učtivo nas odbijaju uprkos tome što su noćas u svojim radnjama izgubili skoro sve od čega su živeli.

Radojičić: Požar na Novom Beogradu lokalizovan, vatrogasci velikim naporom sprečili veću štetu

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić pohvalio je izuzetnu hrabrost koju su vatrogasci Vatrogasne brigade Beograd pokazali sinoć prilikom gašenja požara koji je izbio u Кineskom tržnom centru na Novom Beogradu.

Sve pohvale našim hrabrim vatrogascima za intervenciju koja je trajala do jutra. Požar je zaista bio ogromnih razmera, a gašenje je otežavalo i to što se tržni centar nalazi u gusto naseljenom delu Novog Beograda, sa mnogo okolnih stambenih zgrada, pa se dodatno vodilo računa o bezbednosti građana koji su izašli iz svojih stanova – rekao je gradonačelnik.

Požar je zahvatio površinu od 4.000 kvadratnih metara u starom delu Кineskog tržnog centra, a na teren je izašlo čak 127 vatrogasaca i 50 vozila. Požar je lokalizovan u jutarnjim časovima, a dogašavanje će trajati još nekoliko dana. Vozila Vatrogasne jedinice Beograd i Hitne pomoći će nastaviti da dežuraju na lokaciji u novobeogradskom bloku 70.

Кako su mi rekli u Vatrogasnoj brigadi Beograd, noćašnja intervencija je možda najveća u njihovoj dosadašnjoj istoriji. Brzom, odlučnom i hrabrom intervencijom sprečili su nastanak veće štete. Povređenih među građanima srećom nema, a vatrogascu koji je lakše povređen želim brz oporavak. Još jednom, u ime svih Beograđana, veliko hvala našim odvažnim vatrogascima – zaključio je prvi čovek prestonice.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sanja 2

    13. avgust 2021 | 12:57

    Sram vas bilo negativci!!! Kupovali ste "firmirane" delove garderobe, pa preprodavali,a oni plaćali debelo najam lokala. Nikoga nisu ugrožavali! Sada je taj centar nekome zasmetao, hoće da gradi!

  • Blok 70

    13. avgust 2021 | 11:42

    Delta City i Usce ojadiste od protivpozarne kontrole gde je sve kao apoteka, a ovde niste ni privirili goddinama a nalazi se pored stambenih zgrada.Krs i lom.Dobro je da niko nije stradao i odlikovanje i novac vrednim vatrogascima ali da se da iz dzepa ovih vajnih kontrolora.

  • Jadni Kinezi

    13. avgust 2021 | 12:19

    Jadni ljudi ziveli od toga. Ko je podmetnuo stize ga karma,jer se sreca ne gradi na tudjoj nesreci. I niko nije nedostizan. Zao mi je mnogo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA