≫ 

Na mestu na kom je poginuo mali Stefan, postavljen ležeći policajac: Dečaka udario auto na pešačkom

Stefana, njegovog brata i oca udario je bahati vozač

  • 21
Stefan Balić, Karaburma Foto: Telegraf.rs

Na mestu na kom je u ulici Marijane Gregoran na Karaburmi nastradao devetogodišnji dečak Stefan B. postavljen je ležeći policajac.

To je mala pobeda svih građana koji su apelovali da se nešto učini da još neko dete ne bi stradalo.

Građani su reporterima Telegrafa tokom protesta na mestu gde je dečaka udario automobil rekli da se upravo na toj raskrsnici više puta dešavalo da decu udari automobil.

S obzirom na to da na toj deonici vozači očigledno bahato voze, a u blizini, kako smo saznali, ima više vrtića, ležeći policajac odavno je trebalo da bude postavljen.

Podsetimo, Stefan je sa ocem i bratom krenuo Ulicom Marijane Gregoran, u kojoj žive, da sačekaju prevoz.

- Obojicu ih je držao za ruku, prelazili su na pešačkom, onda se iza autobusa pojavi taj automobil, "citroen" mislim da su rekli. On je obilazio autobus koji se zaustavio na stajalištu, išao je jako brzo, preko 100 je vozio, padala je kiša, ja verujem da ih nije ni video. Tu ih je pokosio, svu trojicu, direktno je nalateo na njih - ispričao je ranije deda dečaka.

Vozač je, nakon što ih je udario, pobegao sa lica mesta.

Od siline udarca Stefan je odleteo deset metara.

- Prvo je naleteo na starijeg unuka, odbacio ga je deset metara. Mlađeg je bacio ispod automobila koji je bio parkiran tu. Rekli su mi da su dizali auto kako bi mogli da ga izvuku - objasnio je deda povređenih dečaka.

Stefan je preminuo u bolnici od posledica povreda, dok je njegov mlađi brat operisan.

Meštani Karaburme nekoliko danima su protestovali dan i noć na mestu nesreće jer je vozač priveden pa pušten. Vozaču L. G. (38) je nakon toga određen pritvor do 30 dana.

Protiv sudije za prethodni postupak Prvog osnovnog suda u Beogradu Radmile Đerić, koja je pustila L. G. da se brani sa slobode, pokrenut je disciplinski postupak.

Video: Ovde je ubijen Stefan! Građani sa Karaburme poručuju: Niste nam dali drugi izbor

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čiča

    15. avgust 2021 | 14:21

    Kasno.

  • Dejan je

    15. avgust 2021 | 15:00

    Vi stvarno mislite da će ležeći policajac sprečiti one bahate, pijane i drogirane? Samo betonski zidovi, a ni za to nisam siguran...

  • maja

    15. avgust 2021 | 16:18

    Dajte ljudi dokle više sa ovim muralima-posmrtnicama, šta da su se oslikavali svi poginuli pre 30, 40 godina, svako dete koje je umrlo nesretnim slučajem , svaki čovek koji je izboden i ubijen na ulici, svaki glumac i pevač koji je preminuo, to nikada nije bilo, gradovi nam liče na favele sa ovom nekrofilskom estetikom. Ok je staviti neku spomen ploču, dati ime ulici po nekom zaslužnom umetniku, ali oslikavati svaku moguću fasadu je sve samo ne normalno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA