Nastavljeno zagašavanje požara u Vinči, i dalje je dubinskog karaktera

Građanima se savetuje da ukoliko osete prisustvo dima u vazduhu zatvore prozore i izbegavaju boravak na otvorenom prostoru

  • 1
vinča, požar, gašenje Foto: Beoinfo

Gradski sekretarijat za zaštitu životne sredine saopštio je da je jutros nastavljeno zagašavanje požara na deponiji u Vinči, koji je, kako navode, i dalje dubinskog karaktera.

Na osnovu izveštaja Beo čiste energije i Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd i dalje je prisutan beli dim, u jutarnjim satima nije bilo magle, ali vetar duva u pravcu grada.

U gašenju učestvuju Beo čista energija d.o.o. i vatrogasna jedinica.

Takođe, Sekretarijat je od Gradskog zavoda za javno zdravlje dobio dnevni izveštaj o stanju zagađenosti vazduha od nedelje u 20 sati do jutros u osam časova, a analizom podataka sa automatskih mernih stanica utvrđeno je da se na osnovu navedenih koncentracija za taj period vazduh može oceniti kao odličan ili dobar.

Navodi se i da s obzirom na to da požar nije do kraja ugašen, ekipe GZJZ u saradnji sa Sekretarijatom i ostalim relevantnim instancama nastavljaju intenzivno praćenje stanja na terenu i monitoring kvaliteta vazduha.

Građanima se savetuje da ukoliko osete prisustvo dima u vazduhu zatvore prozore i izbegavaju boravak na otvorenom prostoru.

Informacije o trenutnom kvalitetu vazduha, kao i preporuke za ponašanje u cilju zaštite zdravlja građana dostupne su na internet-stranici www.beoeko.com.

Video: Gašenje požara u Vinči: Termovizijskim kamerama traže gde još ima žarišta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MONARHISTA

    16. avgust 2021 | 21:05

    pa mi smo postali nova moderna država sa deponijama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA