≫ 

Slučaj "Vidovdanska": Počinju saslušanja investitora i izvođača radova na zgradi koja se urušila

Za 26. avgust planirano je saslušanje investitora izgradnje B. S, kao i tri izvođača radova M. R, G. M. i D. R, dok će osoba zadužena za nadzor biti ispitana naknadno

  • 0
Gradilište Foto: Mateja Beljan

U Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu sledeće sedmice treba da budu saslušani odgovorni za urušavanje dela zgrade u Vidovdanskoj ulici na Vračaru, koje se dogodilo 16. jula ove godine.

Za četvrtak, 26. avgust planirano je saslušanje investitora izgradnje B. S, kao i tri izvođača radova M. R, G. M. i D. R, dok će osoba zadužena za nadzor biti ispitana naknadno, rečeno je Tanjugu u tužilaštvu.

Krivične prijave protiv njih podneo je građevinski inspektor na Vračaru. Na teret im se stavlja teško krivično delo protiv opšte bezbednosti, pošto je nakon uviđaja, izjava i pregleda dokumentacije, tužilaštvo ocenilo da temeljna jama nije bila propisno i dovoljno obezbeđena, odnosno da je bila obezbeđena suprotno propisima i projektu koji je odobren, usled čega je najverovatnije došlo do pucanja šipova i obrušavanja.

Nadležna inspekcija je po hitnom postupku naložila sanaciju temeljne jame kako bi se obezbedilo gradilište i sprečilo dalje urušavanje.

Nakon što je zgrada obezbeđena, stanari su na kratko ušli u stanove i uzeli najonovnije stvari.

Video: U 15 sekundi celo krilo zgrade završilo je u rupi: Snimak trenutka rušenja zgrade na Vračaru

(Telegraf.ts)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA