Goran Vesić u OŠ Drinka Pavlović osnovcima podelio "Beotablete"

Zamenik gradonačelnika Beograda nastavlja sprovođenje digitalizacije nastave

  • 7

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić  podelio je beo-tablete učenicima Osnovne škole "Drinka Pavlović". U pitanju je prvi kontigent beo-tableta, kojima se sprovodi digitalizacija nastave, a koji će stizati sve do 10. septembra.

Ukupno će biti nabavljeno 67.952 tableta za osnovce i 6.752 laptopova za beogradske nastavnike i učitelje.

Tableti će biti distribuirani direktno po školama, a deca će u školama dobiti reverse koje roditelji treba da potpišu. Deca potom taj revers vraćaju u školu, kada će preuzeti tablete i karticu.

– Korišćenje tableta je jednostavno. Dovoljno je da se skenira kju-ar kod, nakon čega i nastavnik skenira svoj kju-ar kod i uvezuje svu decu iz istog odeljenja kako bi u svakom trenutku znao koji je tablet onlajn na nastavi, a koji nije. Tableti će biti zaključani i moći će da se koriste samo za učenje, a neće moći da se koriste od 22 časa do 6 časova ujutru. Takođe, sa tableta će moći da se koriste sajtovi za obrazovanje, odnosno sajtovi sa „bele liste” koju je propisalo Ministarstvo prosvete. Ovi tableti su nastavno sredstvo, a ne sredstvo zabave – pojasnio je Vesić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    1. septembar 2021 | 08:59

    Beograd kao da je zasebna drzava za sebe, sta smo mi ostali totalno nebitni?

  • A

    1. septembar 2021 | 11:38

    A mom detetu u Vlajkovcima sipak

  • O

    1. septembar 2021 | 11:34

    Otiso u najelitniju skolu, sto nije otiso u Mirijevo u Pale Savic ili Despot da vidi kako je lako raditi sa 35 djaka u maskama

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA